Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Trendovi drvenih podova u 2022.

Mopar
Foto: Sanja Bistričić, CORE Architects Portugal, Mopar arhiva
1/13
28.12.2020.
u 14:00

Upoznajte se s Mopar parketima

Sa svakim krajem godine, nekako nam prirodno dođe razmišljanje o onome što ju je obilježilo, a za novu radimo planove koje bismo rado ostvarili. Uređenje doma obično je dosta visoko na toj listi. Osim tema koje su česte, zanima nas i jedna koja je vrlo bitna, a možda malo zanemarena – podovi - kakve se mogućnosti nude i koji su trendovi najavljeni za 2022.g.  Zavirili smo u Mopar ponudu parketa koja ima, čini nam se, beskrajan izbor  uzoraka i boja, a uz sve prednosti koje drvo može ponuditi, ne sumnjamo da će bilo koji od njih u svakom domu dati posebnu dozu elegancije i stila.

Popularnost drvenih podova će, ne sumnjamo, rasti i u idućoj godini. Svoj status, osim u izgledu, zaslužili su posebnim lakim načinom održavanja, te prednostima koje drveni podovi donose prostoru. Bitno je na početku naglasiti da će oštar, čist i suvremen izgled koji je bio popularan posljednjih godina, polako prigrliti nove stilove koji uključuju hrabrije boje i rustikalne te vintage komade.

Planirate li renovaciju stana ili kompletno uređenje doma, sigurno će vam trebati pokoja inspiracija, a bilo bi dobro da se na početku godine upoznate s aktualnim trendovima.

Mopar
1/11

1. Hrast i jasen u toplim i tamnijim nijansama

Prethodnih godina svjedočili smo dominaciji  hrasta u neutralnim sivim, pepeljastim tonovima. Iako njihova popularnost neće u potpunosti iščeznuti, ipak je došlo vrijeme za neke promjene u svijetu drvenih podova i pomaka u kolorističkom smjeru. Iduće godine parketi u tamnim, dubokim tonovima s toplijim nijansama i naglašenijim teksturama će više biti u središtu pozornosti. Osim toga, trendovi se polako pomiču i prema drugim vrstama drva, osobito jasenu, koji je po svojim karakteristikama vrlo sličan hrastovini, a površinske obrade na njemu iznimno su zanimljive. Ponovo se vraćamo prirodi, oblicima i bojama koje unose toplinu i stvaraju pravu prirodnu atmosferu u našem domu.

2. Vintage iz modernog gledišta

Pod sa „cik-cak“ uzorkom, tzv. Chevron koji u Mopar kolekciji podova dolazi u kolekciji Castle, postaje omiljen posljednjih godina i njegova popularnost će samo rasti i slijedeće  godine. Kupci su postali svjesni visoke estetike koju ovakav uzorak unosi u dom, a otkrit ćemo vam i da postaje vodeći izbor dizajnera interijera. Često ga povezujemo s francuskim stilom uređenja, a nastao je iz riblje kosti, no s ravnim rubom i slaganjem u blokove, unosi jedan drugačiji potpis od tradicionalnog načina slaganja parketa.

3. Geometrijski uzorci

Pored uobičajenih uzoraka parketa, postoji jedna skupina drvenih podova koja osobito bilježi rast u posljednje vrijeme. Riječ je o parketima s geometrijskim uzorcima koji se slažu u blokove kvadratnih oblika. U Moparu Quadrotte kolekcija te Shape kolekcija zauzimaju vodeće mjesto u pozicioniranju drvenih podova u segmentu neobičnih oblika i zanimljivih uzoraka.

Podsjećajući na uzorak mozaika, ovakvi podovi su pobudili zanimanje jer omogućuju stvaranje jedinstvenog poda s neograničenim kreativnim mogućnostima.

4. Retro je ponovo in

Drvo s istaknutim kvrgama i godovima, rustikalnijeg izgleda, pričati će priče u  interijerima čije podove će krasiti, a čiji efekt će se poboljšati retro uzorkom koji ide ukorak s tim karakterom. Dodatno naglašavanje značajki drva i ostarjeli, a tako voljeni, izgled drvenih podova s velikim mogućnostima završnih obrada, od četkanog, ručno obrađenog, uljenog i lakiranog, ostavit će snažan autentičan dojam.

Dominaciju svijetlih, neutralnih interijera, za neke pomalo dosadnih, zasigurno će zamijeniti jedan sasvim drugačiji stil. Na to je utjecala i trenutna situacija u kojoj su se naši životi dramatično promijenili. Količina vremena koju provodimo kod kuće je  jedna od najvećih promjena. Obnova drvenih podova bit će sve više tražena, ali dobro je znati da se u tom slučaju za savjet možete obratiti timu salona podova Mopar. Saloni u Zagrebu, Rijeci, Zadru i Križevcima ponudit će vam mjesto za pravi izbor gotovih parketa.

Više doznajte na www.mopar.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije