Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO BIste REAGIRALI?

'Trebam li se uvrijediti i zabraniti mu?' Muž pozvan na vjenčanje, žena nije

Svađa supružnika
Thinkstock
11.05.2017.
u 09:06

Kada je riječ o običajima na vjenčanju, svatko od nas katkada treba pokoji savjet

Kada su običaji na vjenčanju u pitanju, svatko od nas katkada treba pokoji savjet.

No jednu je suprugu potpuno zbunila pozivnica u kojoj je jasno naznačeno kako je njen suprug pozvan, ali ona – nije.

Odgovor na pitanje treba li se osjećati uvrijeđeno i treba li njezin muž iz protesta otkazati svoj dolazak, potražila je na društvenoj mreži Mumsnet.

Nije ni slutila kakvu će raspravu pokrenuti i koliko će oprečnih mišljenja čuti. U jednom su trenutku administratori stranice jednostavno morali ugasiti temu, ali sve su zabilježili britanski mediji.

Mnogi su se složili kako je zaista neobično da oba supružnika nisu pozvana na vjenčanje.

To je zaista nepristojno. Pokušajte pozvati svog prijatelja, ali ne i njegovu ženu na druženje. Dajete do znanja kako ona nije vaš prijatelj.

– Jednom sam čula vrlo koristan pristup braku: 1 + 1 = 3. Vi se dvije individue, ali i zajednica.

– To je zaista jadno. Da mi se to dogodi, nadam se da  bi moj muž otkazao dolazak.

– Očekivala bih da moj suprug odluči kako je najpametnije otkazati.

 

Nisu se svi složili s ovim komentarima, a mnogi tvrde kako je žena sve shvatila previše osobno.

Odlazak na vjenčanje usporedili su s odlaskom muškarca na koncert samo s njegovim muškim prijateljima ili s kampiranjem za vikend s dečkima.

Preboli to i nemoj forsirati muža da ne ide, to je zaista jadno. 

– Zaista nije nepristojno pozvati samo jednog od supružnika, osobito ako taj drugi nije baš blizak s mladencima.

– To je njihovo vjenčanje, njihova pravila, a i individue ste, niste spojeni pupčanom vrpcom. Ako te to toliko muči, nemoj ih pozvati na svoje događaje.

– Vjenčati se ne znači da ste postali jedna osoba i da svuda morati ići kao par. 

 

Komentara 8

TW
TWITOIST
10:37 11.05.2017.

Kad vidim ovu sliku ,jasno da je ''ispalo'' kako je ''ispalo''

DU
Deleted user
20:49 13.05.2017.

Ma što se netko drugi ima petljati u tuđu svadbu i određivati tko će koga zvati? Valjda mladenci imaju pravo pozvati koga žele, nisu vezani pupčanom vrpcom. Možda je mala svadba pa su pozvani samo najbliži prijatelji, rodbina, možda je on rodbina pa je zato pozvan, a ona nije, tko zna, ali ne vidim problem, najbolje da će neku blisku prijateljicu otpisati da bi nečiju ženu koju je vidjela 2-3 puta u životu stavila na popis, kako da ne, opet postoje prioriteti i ja to shvaćam.

IM
Immanuell
10:13 11.05.2017.

Pa zar ovome treba objašnjenje? Ako treba, evo..... Pristojna i kako spada odgojena osoba neće nikad ni doći u poziciju da zove jednoga od bračnih partnera na vjenčanje a drugoga ne. To je nezamislivo, ne radi se o cugi s frendovima ili proslavi godišnjice mature, nego o proslavi spajanja dvoje ljudi u zajednicu i ako netko od sudionoka i organizatora pozove samo jednog partnera iz bračne zajednice, tada ili jako mrzi onu drugu osobu pa nije u stanju to sakriti ili je jednostavno zlurad pa želi oboma napakostiti. Naravno da bih se u slučaju takvog poziva ispričao da ne mogu doçi, a ako bi taj netko inzistirao, u bebu bi mu sasuo pitanje zašto nismo oboje pozvani. Neshvatljivo mi je da to nekome nije jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije