Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj

Traže se stipendistice za "Žene u znanosti"

04.03.2014., Zagreb - Anita Horvatic, Dajana Milovac, Ana Seoac, Iva Srut Rakic, znanstvenice koje su osvojile stipendiju Za zene u znanosti.  Photo:
Petar Glebov/PIXSELL
28.10.2014.
u 09:56

Stipendija iznosi pet tisuća eura, a prošlogodišnje dobitnice kažu da nagrada otvara put u nova istraživanja

Još samo deset dana (do 6. studenoga) traje natječaj za dodjelu nacionalnih stipendija "Za žene u znanosti" za 2015. godinu, koji zajedno organiziraju L'Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO.

Stipendije u iznosu od pet tisuća eura i ove će godine dobiti četiri mlade znanstvenice koje će izabrati stručno povjerenstvo. Konkurirati mogu sve znanstvenice u dobi do 35 godina koje su u završnoj fazi izrade doktorske disertacije iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva te biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja.

Prošlogodišnje pobjednice: Anita Horvatić, diplomirana inženjerka kemije s Instituta Ruđer Bošković, Ana Šepac, doktorica medicine s Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Iva Šrut Rakić, diplomirana inženjerka fizike s Instituta za fiziku u Zagrebu i doktorica znanosti Dajana Milovac s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije ističu kako nagrada ima i veću nefinancijsku vrijednost. Ona, naime, postaje važan dio njihovih stručnih životopisa, onaj koji vodi u nove mogućnosti.

Program traje već osam godine i do sada je nagrađeno 30 znanstvenica.

>>Moćne žene hrvatskog biznisa: Više rade pa su zato prijetnja

>>Posao je pokrenula 's nula kuna', a danas je stroga šefica koja pogrešku oprašta samo jednom

Komentara 1

HO
hollowpitt
01:09 03.11.2014.

Dakle, žene i ovako u zadnjih pet godina dobivaju više doktorata u znanosti od muškaraca, a još postoje i ovakvi oblici diskriminacije gdje se stipendije nude isključivo ženama. Odvratno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije