Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trendi uzorak

Točka, točkica... Vesela epidemija zavladala je svakim kutkom doma

dott (1)
Foto: Arhiva VL
1/14
02.11.2011.
u 13:03

Sitne ali bitne! Točkice možda jesu "neozbiljne", no odavno su dokazale da se na njih može ozbiljno računati u uređenju prostora

S velikim povratkom točkica na modnu scenu "istočkali" su se i interijeri. Takozvani polka dot, uzorak nazvan po plesu čija se popularnost u 19. stoljeću "poklopila" s ulaskom točkica u modu, postao je bezvremenski klasik.

Sitne ali bitne točkice uvukle su se u sve pore života: umjetnost, glazbu, dizajn... i fascinantno je kako se uvijek iznova vraćaju kao vesela "epidemija" koja u život unosi razigranost i optimizam.

Neki će reći kako je polka dot djetinjast i kičast, neki će ga svrstati u romantiku ili retro. No kako god ga "okrstili", nepobitna je činjenica da je iznimno svestran! Točkice naizgled jesu "neozbiljne", no odavno su dokazale da se na njih može ozbiljno računati u uređenju cijelog stana, a ne samo dječje sobe.

Točkasti uzorak efektan je u svim mogućim varijantama, od jednostavne simetrije do slobodnije "razbacanih" kružića. Točkice mogu biti i profinjene i eksplozivne pa prije "točkanja" razmislite što njime zapravo želite postići.

Za elegantniji i moderniji izgled odličan je crno-bijeli kontrast. Dobar je primjer naslonjač Capri proizvođača Global Zero 4 - dokaz da se točkice mogu uklopiti i u "pročišćen" skandinavski dizajn. Osebujna je crno-bijela kreacija Vitrin jastuk Maharam Geometri na kojemu je legendarni Verner Panton kombinirao točke s četverokutima. To je još jedna prednost točkica - dobro se slažu s drugim uzorcima.

A dobro izgledaju i u "otkvačenim" kombinacijama živih boja - stolica Tailored Chair dizajnerice Nike Zupanc i Selabov ormar Trip Furniture savršeni su za oživljavanje prostora daškom ekscentričnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije