Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kućne čarolije

Tko bi rekao: Ostavljanje ovog povrća u wc školjci preko noći može biti vrlo korisno!

Shutterstock
19.09.2023.
u 15:30

Češnjak nije samo za hranu, ima još svrha u kućanstvu..

Svi znamo da je češnjak omiljeni sastojak u kuhinji, koji daje okus i dubinu našim omiljenim jelima. Međutim, pokazalo se da češnjak može poslužiti i u praktične svrhe izvan svijeta kulinarstva. Nije tajna da kupaonice ponekad mogu razviti dugotrajne i neugodne mirise, bez obzira na to koliko marljivo čistite, piše House Digest

Koncept je iznenađujuće jednostavan. Sve što trebate učiniti je uzeti jedan češanj češnjaka i ubaciti ga u WC školjku prije spavanja. Dok spavate, češnjak oslobađa svoju prirodnu aromu koja dolazi od nečega što se zove alicin, poznatog po svojim antibakterijskim i antifungalnim svojstvima.

VEZANI ČLANCI:

Ovi spojevi djeluju na neutralizaciju mirisa, ostavljajući vašu kupaonicu s mnogo svježijim mirisom do jutra. Ne samo da češnjak prikriva neugodne mirise, već pridonosi i ugodnijem ozračju u kupaonici. Ovo može biti od posebne pomoći ako imate goste ili želite održavati dosljedno ugodnu atmosferu.

Osim toga, korištenje češnjaka kao dezodoransa ekološki je prihvatljiva alternativa osvježivačima zraka na bazi kemikalija, promičući zdravije okruženje za vas i vašu obitelj. Dakle, ako tražite prirodan i isplativ način da vaša kupaonica miriše svježe, razmislite o tome da isprobate trik s češnjakom u WC-u.

Pun zdravstvenih prednosti: Evo za što je sve dobar - češnjak!

Komentara 1

Avatar Klopsek
Klopsek
09:09 20.09.2023.

Da još fale safalada i hrenovke od premijera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije