Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje

Tinejdžerke lude za opasnim lećama kakve nosi Lady Gaga

lady gaga
Reuters
11.07.2010.
u 14:00

Bezreceptna prodaja “kozmetičkih” leća u SAD-u zabranjena je zakonom, no mogu se kupiti preko interneta

Oftalmolozi upozoravaju da su leće kakve nosi Lady Gaga opasne za oči. 

Takozvane kozmetičke kontaktne leće koje daju izgled velikih “srnećih” očiju sve su rašireniji i potencijalno opasan trend među mladima, upozorava u službenom priopćenju Američka akademija za oftalmologiju (AAO). “Kružne” leće za naizgled veće i izražajnije oči osobito su popularne otkad ih je pop pjevačica Lady Gaga nosila u spotu za pjesmu Bad Romance, izvještava The New York Times, koji navodi kako tinejdžerke imaju čak i po 20 pari takvih leća.

Bezreceptna prodaja “kozmetičkih” leća u SAD-u zabranjena je zakonom, no mogu se kupiti preko interneta, što može biti iznimno opasno jer ih nije propisao medicinski stručnjak. Zbog nepravilne uporabe kozmetičkih leća moguće su upale, bol i oštećenja vida koja čak mogu završiti sljepoćom, upozorava Američka akademija za oftalmologiju.

Ključne riječi

Komentara 6

DO
doublebubble
14:30 12.07.2010.

nadam se samo da se lady gaga neće jedno jutro probuditi i odlučiti se... ne znam... baciti s mosta... kud svi turci tu i mali Mujica!! strašno!

JU
jumae
15:47 13.07.2010.

Americka akademija za oftamologiju uopce nije briga za dobrobit ociju teen-ova nego ih smeta sto ljudi narucuju lece iz npr. Kanade bez recepta te tako lokalni okulisti i oftamolozi gube cca. $100-200 po pregledu. Dakle, tipicna teen cura koja ima 20-tak fashion kontaktnih leca je veliki gubitak za njihovu industriju. Trend \"fashion\" leca nije nista novo. A Lady Gaga je indirektno vezana za njihovu popularnost. U video spotu su njene oci u post-produkciji digitalno povecane u neprirodnu velicinu (tipa anime).

SW
swimm
13:10 22.09.2010.

jucer sam procitao kako je susjed susjedu zabio motiku u tikvu...neka probaju i to isfurat pa ce biti trajnije \"zvijezde\"..ajmeeee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije