Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ah, TE godine

Tinejdžerice odlučuju na što i kako će se trošiti obiteljski budžet

šoping
REUTERS
30.06.2011.
u 11:50

Tinejdžerice u tipičnim britanskim obiteljima imaju aktivnu ulogu u obiteljskim odlukama o trošenju. No, djeca starija od 21 godine koja i dalje žive kod kuće ne donose nikakve odluke vezane uz obiteljski budžet

Imati tinejdžericu u kući za mnoge roditelje može biti poprilično stresno, ali i – skupo. Novo i uznemirujuće istraživanje otkrilo je kako 16-godišnjakinje imaju i te kako velik utjecaj na obiteljski budžet, a odlučuju koliko će se trošiti na hranu, telefonske račune, odjeću... Istraživači s profesorom Bernardom Fortinom na čelu upozoravaju kako oglašivači mogu iskoristiti situaciju kod kuće kako bi prodali stvari koje nekada nisu uopće zanimale tinejdžere, prenosi Daily Mail. U studiji su istražili koliko se troši na hranu, obroke u restoranu, alkohol, duhan, usluge, slobodno vrijeme, grijanje, prijevoz, odjeću, sport i stvari za zabavu u 2745 britanskih obitelji.

Otkrili su kako tinejdžerice u tipičnim britanskim obiteljima imaju aktivnu ulogu u obiteljskim odlukama o trošenju. No, djeca starija od 21 godine koja i dalje žive kod kuće ne donose nikakve odluke vezane uz obiteljski budžet. Otkrili su i kako kućanstva u kojem žive tinejdžerice troše drukčije novac na slobodno vrijeme, rekreaciju i odjeću od ostalih obitelji.

– Tinejdžerice imaju aktivnu ulogu pri raspodjeli sredstava u kućanstvima – zaključili su znanstvenici sa Sveučilišta Quebec i Tunisia.

Ključne riječi

Komentara 1

SU
sun
21:57 08.07.2011.

I to je novinarka napisala ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije