Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pametna kupnja

Test-pitanje: Treba li mi stvarno ta majica i mogu li je platiti?

rublje
Arhiva Večernjeg lista
06.04.2010.
u 13:36

Uspješnija je kupnja prijepodne; neka su istraživanja pokazala da se tijekom jutarnje kupovine rjeđe donose pogrešne odluke i kupuju nepotrebni odjevni predmeti.

Proljeće je prava pozivnica za kupnju. Kako odoljeti nakon zime i na prvom suncu ne bljesnuti u nekoj novoj kombinaciji? Iskušenje je veliko pa je mudro prisjetiti se nekih pravila pametne kupnje. Mnogi se slažu da je za uspješnu kupnju ključno na licu mjesta postaviti si tri pitanja: treba li mi to uistinu, s čim to mogu kombinirati i koliko za to mogu platiti. Unaprijed pripremljen popis bit će svakako od velike pomoći. U trgovačkom centru s bezbroj dućana (čitaj izazova) bez popisa lako je pokleknuti i posegnuti za prvom zgodnom majicom/suknjom/torbom... Još ako je prodavačica ugodna i uvjerljivo izgovara: “odlično vam stoji”, “to je baš za vas” i sl., neće trebati dugo da posegnete u novčanik.

Mudro je držati se klasike. Pulover od kašmira, crna ili bijela košulja, kvalitetne cipele, klasična suknja i slično vječni su komadi. Kao i jedne dobre traperice.

Potraga u svakom slučaju treba biti ciljana, a praktično je kupovati u prijepodnevnim satima. Manje su gužve, mir za isprobavanje je veći, a i prodavačice će biti ljubaznije nego u vrijeme gužvi. Osim toga, neka su istraživanja pokazala i da se tijekom jutarnje kupovine rjeđe donose pogrešne odluke i kupuje nepotrebna odjeća.

Inače, od pomoći je u kupnju se otputiti udobno odjeven, u ravnim cipelama ili tenisicama, čak i u trenirci kako bi isprobavanje odjeće bilo što jednostavnije.

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:34 06.04.2010.

Lakše uvaliti umornom čovjeku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije