Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Tematske šetnje Beogradom

Tematske šetnje Beogradom
Foto: Muzej savremene umetnosti
1/8
PR
Autor
PR članak
20.11.2017.
u 08:00

Vidi Srbiju... kad poželiš blagdansku čaroliju

KAZALIŠTE
Svake godine u rujnu, zaljubljenici kazališta željno iščekuju početak sezone. Repertoar bogat operom, baletom, dramom, komedijom, mjuziklom od klasičnih do suvremenih autora zadovoljit će svakog posjetitelja. Svoje ulaznice na vrijeme naručite preko internetskih stranica kazališta ili preko Kluba ljubitelja kazališta na www.pozorista.net.

GLAZBA
Beogradska filharmonija
danas je vodeći orkestar u regiji i vihor svježeg zraka na međunarodnoj koncertnoj sceni. Počevši od sezone 2017./18., glavni dirigent Beogradske filharmonije je Gabriel Feltz, dok će glavni gost dirigent biti Daniel Raiskin. Tijekom ove sezone publika može očekivati i popularne Novogodišnje koncerte, Gala koncert Zubina Mehte povodom obilježavanja 60. godišnjice prvog koncerta Maestra s orkestrom Beogradske filharmonije, koncerte komorne glazbe neobično nazvane Pandemonium, kao i najveselije koncerte za djecu.
www.bgf.rs

Foto: Zaduzbina Ilije M. Kolarca

Zadruga Ilije M. Kolarca Velika dvorana Kolarčeve zadruge predstavlja najreprezentativniji koncertni prostor za predstavljanje umjetničke glazbe u Srbiji. Centar za glazbu promovira umjetničku glazbu i glazbenu kulturu u Beogradu. U okviru ciklusa koncerata pod nazivom KOLARAC TVOJ SVIJET GLAZBE, kroz koji se predstavljaju najprestižniji umjetnici u Europi i svijetu, u narednom razdoblju održat će se koncerti pijanista Ive Pogorelića, Nemanje Radulovića, Klavirskog tria Gelius.
www.kolarac.rs

FILM
Međunarodni filmski festival FEST
od kada je otvoren 1971., bila je stvar prestiža „doći na FEST”. Zamišljen kao godišnji presjek najboljih filmova sezone, izrastao je u jednu od najznačajnijih filmskih smotri i postao jedan od glavnih događaja u kulturnom životu Beograda. FEST je bio širom otvoren za sve kinematografije svijeta i za sve relevantne autore, ali i filmove koji se neće naći na kino repertoaru. Do sada je imao oko četiri milijuna gledatelja i skoro 4.000 značajnih svjetskih filmova - koji su na njemu imali jugoslavensku/ srpsku, a često i regionalnu premijeru.
www.fest.rs

Foto: Muzej savremene umetnosti

SUVREMENA UMJETNOST
​​Muzej suvremene umjetnosti otvoren je 20. listopada 2017. godine poslije dužeg razdoblja renoviranja izložbom „Sekvence“. Kolekcija Muzeja suvremene umjetnosti formira se još od 1958. godine s ciljem da se što bolje predstave najznačajniji umjetnici, razdoblja, pokreti i tendencije umjetnosti 20. stoljeća na prostoru Balkana, Srbije i šire. Danas, kolekcija muzeja broji više od 8.000 djela i predstavlja jedinstveni prikaz razvoja umjetničkog stvaralaštva 20. i 21. stoljeća na spomenutim područjima.
www.msub.org.rs

Mnogi smatraju da je suvremena umjetnost pokretačka snaga kulture. Brojne su galerije u Beogradu koje pružaju podršku pokretačkim i kreativnim stremljenjima u kulturi koja omogućavaju njenu stalnu transformaciju.

Galerija Ozon, www.o3one.rs

Galerija Štab, www.facebook.com/galerija.stab.beograd

Galerija Haos, www.gallerychaos.com

Galerija Zvono, www.facebook.com/galleryzvon

 

KULTURNA BAŠTINA TOPČIDERA otkriva tri skrivena arhitektonska dragulja koja su u 19. stoljeću urbanistički osmišljena kao gradska oaza s brojnim parkovima i izletištima. Sve ih povezuje zanimljiva povijest i arhitektura, ali i stalne i tematske postavke: Muzej afričke umjetnosti, Kuća kralja Petra i Legat Petra Lubarde. Za šetnju s vodičem obvezno je prijavljivanje: kulturnabastinatopcidera@gmail.com.

www.museumofafricanart.org/sr

Želite prijaviti greške?