Talijani su svijetu uz pizzu podarili i prosecco, i za to im naklon do poda
Sorta grožđa prosecco koristila se za bijela vina, ali budući da nije davala dobre rezultate vinari su ih, u pokušajima da naprave bolji proizvod, počeli koristiti kao bazu za pjenušce, lokalno zvane “spumante”.
Komentari 1
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Pitanje je jesu li Talijni napravili prosecco. Dobio je naziv po prosikama, krškom fenomenu, u kojima su bili vinogradi za prosecco. Tada je tamo živjelo puno više Hrvata i Slovenaca. Ali su patentirali pa neka im bude. A onda su, poput svih invazivnih vrsta, napali nas radi prošeka koji je nastao stoljećima prije.