Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uštedite prostor

Tajne dobro uređenog ormara

space (1)
Foto: Arhiva VL
1/15
18.07.2012.
u 13:13

U filmovima se u ormarima kriju tajni posjetitelji i još tajanstveniji predmeti, no u stvarnom životu ormari su najčešće pretrpani neurednom gomilom stvari. Vrijeme je za generalku!

U pospremanju nam je, priznajte, najvažnija vanjska forma. Dok izvana sve izgleda uredno, najčešće smo spremni podnositi zbrku iza zatvorenih vrata. Ali kad se vrata ormara otvore... Kad u gomili odjeće više ne možemo naći ni jednu bluzu koja nije zgužvana ni spariti čarape, remeni su se zapleli u najmračnijim kutovima, a bogzna što se nalazi na najvišoj polici koju ne možemo ni dosegnuti, otkucava “pet do dvanaest” za temeljitu generalku!

Pospremanjem životnog prostora istodobno i sebe dovodimo u red, tumače stručnjaci koji smatraju da unutrašnjost ormara simbolički odražava našu vlastitu nutrinu, pa preporučuju generalku prije donošenja važnih odluka ili mršavljenja. Ima logike – ako rasteretite svoju okolinu, i sami ćete se lakše riješiti neželjenog viška.

A ujedno i uštedjeti iznenađujuće mnogo prostora, što je osobito poželjno u malim stanovima. Najprije se oslobodite stvari koje ne nosite, a ostatak razmjestite u ormaru tako da točno znate gdje što stoji i pridržavajte se tog rasporeda.

Posložite odjeću po vrsti, a ono što najčešće nosite neka bude najdostupnije. Od velike su pomoći takozvani organizatori koji se mogu objesiti ili staviti u ladice te praktične kutije, navlake i multifunkcionalne vješalice.

Najviše prostora štedi ugradbeni ormar od poda do stropa, s optimalno razmještenim prilagodljivim policama, ladicama, izvlačnim vješalicama i košarama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije