Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkriveno

Tajna dugotrajnosti veze leži u partnerovim riječima

uho
arhiva vl
11.10.2010.
u 16:14

Hoće li partneri prekinuti vezu ili ne može se doznati iz testa asocijacija.

Želite li doznati koliko će vaša veza trajati, nemojte slušati samo ono što vam partner sladunjavo šapuće na uho, nego upravo riječi koje vaš partner izgovara ostatak vremena. Naime, znanstvenici tvrde da je moguće predvidjeti hoće li partneri prekinuti ili ne na temelju testa asocijacija riječima.

Istraživanje je provedeno tako da su osobama pokazane pozitivne riječi poput "mir" i "dijeljenje" te negativne poput "tuga" i "neprijateljstvo" uz riječi koje su osobe dale za svog partnera. Zatim su morali pritisnuti gumb kad god su čuli pozitivnu riječ ili riječ povezanu uz partnera te u drugom krugu kad bi čuli negativnu riječ ili riječ povezanu uz partnera.

Pretpostavka je bila da će, ako imaju dobru predodžbu o partneru, bolje moći obaviti prvi zadatak nego drugi. Rezultati koji su, prenosi Daily Mail, iznenadili znanstvenice pokazali su da ovakav test bolje predskazuje budućnost veze nego mišljenje samih partnera.

Ljudi koji su u vremenski ograničenom testu pokazali negativne osjećaje prema svom partneru češće su kasnije prekinuli, iako za to ranije nije bilo naznake. Prijašnji su rezultati pokazali da partneri ne mogu sami procijeniti svoje osjećaje prema partneru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije