Naslovnica Lifestyle

Sve više žena odlučuje se za jeftine filere u usnama: 'Moje usne činile su se poput betona'

Popularnost popunjavanja usana filerima nazvana je "The Kylie Effect", a to se odnosi na američku reality zvijezdu Kylie Jenner koja je počela puniti usne filerima u dobi od 16 godina
18. travnja 2019. u 13:49 9 komentara 9228 prikaza
Carolina Malko
Foto: Facebbok
Pogledajte galeriju 1/2

Beth Craigs (21) znala je da bi popunjavanje usana filerima moglo biti bolno, ali je bila spremna podnijeti neugodu kako bi njezine usne izgledale što bolje, piše DailyMail.

Kylie Jenner KYLIE JENNER Najmlađa svjetska milijarderka dokazala da je u stražnjicu ugradila implantate?

Ipak, 24 sata nakon postupka, 21-godišnjakinja bila je u takvoj agoniji da je znala da nešto nije u redu. Njezine su se usne još dva puta povećale u odnosu na prije i nije mogla spavati zbog velike boli. 

Moje usne činile su se poput betona, a bol se širila niz obraze sve do čeljusti. Nikada nisam punila usne i pretpostavljala sam da će boljeti, ali ovo je nešto drugo – kazala je Beth.

Beth je vidjela oglas o filerima za usne na Facebooku, a cijena je bila 120 funti. Iako joj je cijena bila sumnjivo jeftina, Beth se ipak odlučila za zahvat. Kada je osjetila strašnu bol, Beth je poslala poruku liječnici koja joj je rekla da je u redu i da treba pričekati 14 dana da se oteklina spusti. Međutim, nakon toga je izbrisala svoju stranicu i profil na Facebooku

wow Kris priznala koliko od društvenih mreža zarađuju Kim i Kylie, iznos je nevjerojatan!

– Kontaktirala sam liječnika koji mi je rekao da moja reakcija nije normalna. Propisao mi je steroide, a onda sam morala imati skupa ubrizgavanja kako bih uklonila filere. Nisam imala pojma da nekome možete ubrizgati filer bez medicinske kvalifikacije. I što sam više naučila, to je bilo strašnije. Liječnik mi je objasnio da sam za dlaku izbjegla moždani udar.

Beth je jedna od mnogih žena čije je zdravlje ugroženo zbog skandaloznog nedostatka propisa koji ne reguliraju ovakve stvari. Slična situacija dogodila se i Karolini Malko (21) koja je također odmah nakon zahvatila osjetila kako nešto nije u redu. Dva dana nakon injekcije Carolina je kazala kako je izgledala poput patke, a dva tjedna kasnije rezultat je bio neravnomjeran, dobila je izbočine na unutarnjoj strani usana.

Carolina Malko | Autor : Facebbok Foto: Facebbok

– Znam da nisam bila u životnoj opasnosti, ali moramo se educirati o tome što se može dogoditi – kazala je Carolina.

Za razliku od injekcija koje zamrzavaju mišiće, kao što je botox, fileri – koji obično sadržavaju hijaluronsku kiselinu koja se prirodno pojavljuje u tijelu – nisu lijekovi na recept. Umjesto toga klasificiraju se kao medicinski uređaji, što znači – ako možete na ruke dobiti špricu za filere, mogu vam legalno i naplatiti ubrizgavanje filera za usne. No bez obzira na ovakvu situaciju, svakako bi se prije odluke o ovakvim i sličnim zahvatima trebalo do najsitnijih detalja informirati o onome što se radi, kao i o tome kod koga se to radi.

Pogledajte video: Najlajkanije Instagram poze

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu