Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sve što trebate znati o inozemnom osiguranju i dentalnim zahvatima u Hrvatskoj

Stomatološka klinika Dentum
Foto: Promo
1/4
26.05.2020.
u 09:01

Sve više pacijenata iz inozemstva dolazi u Hrvatsku kako bi popravili svoje zube i iskoristili brojne prednosti dentalnih usluga uključujući i povrat dijela troškova za zahvat.

Zašto pacijenti iz inozemstva dolaze na dentalne zahvate u Hrvatsku?

Hrvatska je prepoznata kao zemlja idealna za dentalni turizam. Razlog tomu jesu stručnjaci i vrhunski materijali koji održavaju kvalitetu usluge na svjetskoj razini uz ipak, puno niže cijene u odnosu na neke druge zemlje. Stomatološka klinika Dentum iz Zagreba odveć je poznata po svom dugogodišnjem iskustvu rada s inozemnim pacijentima.

2 najčešća razloga zbog kojih se pacijenti iz cijele Europe odlučuju na dolazak u našu kliniku jesu cijena i kvaliteta.“ – univ. mag. dent. Petar Bago iz stomatološke klinike Dentum.

Stomatolog Petar Bago s pacijenticom iz Austrije na konzultacijama
Foto: Arena Hospitality Group

U nekim zemljama poput Njemačke i Austrije postoje duge liste čekanja za dentalne zahvate koje pokriva osnovno zdravstveno osiguranje dok su zahvati u privatnim klinikama za većinu pacijenata luksuz koji si nažalost ne mogu priuštiti.

Inozemno osiguranje – što sve trebate znati

Prema EU direktivi 2011/24/EU svi građani Europske unije mogu zatražiti naknadu troškova za svoje dentalne zahvate u Hrvatskoj, a visina naknade ovisi od zemlje do zemlje.

Postoje 2 načina traženja povrata dijela troškova od osiguranja:

1) Prije obavljenog zahvata – stomatološka klinika Dentum na temelju ortopana (rendgenske snimke zubi) ili nakon besplatnog prvog pregleda, izrađuje plan terapije i ponudu na temelju koje možete unaprijed tražiti procjenu visine naknade troškova za vaš dentalni zahvat.

Prvi pregled i konzultacije u zagrebačkoj stomatološkoj klinici Dentum su besplatne i uključuju digitalni rendgenski snimak čeljusti, konzultacije sa stomatolozima kao i besplatnu izradu personaliziranog plana terapije i troškova liječenja.

Za vrijeme vašeg boravka u Zagrebu, Dentum klinika pobrinut će se za vaš smještaj koji je u istoj zgradi gdje i klinika.

2) Nakon obavljenog zahvata slijedi identična procedura ispunjavanja dokumentacije za inozemno osiguranje samo što ćete informaciju o visini nakande troškova saznati nakon povratka u svoju zemlju.

Dentum stomatološka klinika već više od 7 godina radi s inozemnim pacijentima i vrlo je dobro upoznata sa svim procedurama vezanim za inozemna osiguranja. U većini slučajeva radi se o AOK osiguranju, a kako bi ostvarili pravo na povrat sredstava potrebno je dostaviti formular Heil-und-Kostenplan.

Kako izgleda formular za inozemno osiguranje?

Iako vam se ovaj proces čini zahtjevan, uz podršku Dentum stomatološke klinike ne trebate razmišljati o načinu ispunjavanja formulara. Kroz godine rada njihova klinika stekla je veliko iskustvo i uspješno surađivala s mnogim osiguravajućim društvima.

Foto: Arena Hospitality Group

Pacijenti iz inozemstva u našoj klinici ne trebaju brinuti jer formulare ispunjavamo mi.“ -  Sanja, savjetnica za odnose s pacijentima iz Dentuma.

All-on-4 ® revolucionarna metoda – najtraženiji zahvat pacijenata iz inozemstva

All-on-4 ® jedan je od najtraženijih zahvata od strane pacijenata iz inozemstva, a sve zbog bogatog iskustva i stručnosti stomatologa dr. Andreja Božića i dr. Petra Bage, čiji rad preporučuju vodeći svjetski proizvođači implantata: Nobel Biocare i Straumann.

Ova metoda je sigurno i bezbolno rješenje za pacijente koji zbog nedostatka zubi imaju manjak samopouzdanja i poteškoća prilikom jela. Zahvaljujući suvremenoj stomatologiji, možete dobiti fiksne zube u čeljusti na samo 4 Nobel Biocare implantata u jednom danu. Za ovaj zahvat je također moguće ispuniti formular za inozemno osiguranje kako bi dio troškova zahvata bio pokriven od strane osiguranja.

Jeste li znali?

Osim što možete biti sigurni da će vaš formular biti ispunjen prema svim propisima, u klinici Dentum možete iskoristiti razne oblike plaćanja gdje između ostalog možete ostvariti 10% popusta na zahvat ako se odlučite na plaćanje gotovinom ili internet bankarstvom.

Ukoliko ste zainteresirani za dentalni zahvat u zagrebačkoj klinici Dentum, slobodno se prijavite na besplatan pregled i konzultacije na kojem će vam stomatolozi predložiti najbolje rješenje za vas. Detaljnije informacije o smještaju i prijevozu posjetite: www.mojhrvatskizubar.com

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije