Svakodnevna konzumacija gljiva može smanjiti rizik oboljenja od raka - za čak 45 posto
Znanstvenici kažu da vjerojatno zbog visokog udjela vitaminima, hranjivih tvari i antioksidansa gljive mogu organizam zaštititi od razvoja nekih malignih stanica
Komentari 3
Ti isti znanstvenici kažu kako nema virusa gripe jer su ljudi odgovorni i drže se mjera, a ima toliko puno virusa corona jer su ljudi neodgovorni i ne drže se mjera.
I drugi izvori hrane posjeduju antioksidanse i hrpu vitamina pa ipak dolazi do česte pojave malignih oboljenja. Ako je za gljive utvrđeno da značajnije od ostalih namirnica smanjuju rizik od obolijevanja, treba nastaviti istraživanje jer teško da tako banalno objašnjenje može razjasniti zašto je to stvarno tako. Za maligna oboljenja već je dokazano da presudnu ulogu imaju genetika i kiselost organizma koja izravno ovisi o količini stresa. Ako se nešto od toga bar dijelom kroz namirnice može neutralizirati, to je svakako za pozdraviti.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
mozda