Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavno je

Svaki par bi jednom u vezi trebao imati ozbiljan razgovor o nekoliko stvari u seksu

Getty Images
01.11.2019.
u 18:08

Bolje je važne stvari riješiti prije, nego kada se pojavi određeni problem

Ljudi koji razgovaraju u vezi o nezgodnim temama ujedno su i sretniji od onih koji izbjegavaju takve razgovore. Stručnjaci za veze kažu kako je važno razgovarati o nekim osnovnim temama, kao što su postavljanje granica ili preferencije partnera, a evo o čemu bi trebalo razgovarati s partnerom. 

Eksperimentiranje u krevetu

Foto: Shutterstock

Najvažniji je razgovor oko postavljanja granica u igricama u krevetu. Seksologinja Carol Queen ima nekoliko savjeta kako voditi ovaj razgovor. Prije svega, razlučite koje su stvari partneru i vama u redu i sastavite listu koja će sadržavati rubrike da, ne i možda. Potom se izjasnite što vam od toga stvara neugodu. Na kraju, odaberite sigurnu riječ koju ćete koristiti, piše Woman's Day. 

Rutina 

U dugim vezama moguće je da dođe do rutinskog seksualnog odnosa i korištenje uvijek istih poza. Ovo se može vrlo lako promijeniti. Queen savjetuje razgovor s trećom osobom ili čitanje knjige koja će paru dati nove ideje i začiniti život u spavaćoj sobi.

Neraspoloženje

Foto: Shutterstock

Stručnjakinja kaže kako je sasvim normalno nekada biti i neraspoložen ili umoran, ali važno je to partneru reći kako ne bi mislio da je u njemu problem. Također, stručnjakinja za veze Laurie Puhn kaže kako je umjesto riječi "Ne želim se seksati s tobom" puno bolje partneru lijepo dati do znanja da trenutno niste raspoloženi, ali mu na druge načine pokazati ljubav. 

Količina seksualnog odnosa

Koliko često netko ima seksualne odnose ovisi isključivo od veze do veze i ne postoji određeni broj koji je jednak za sve. Najbolje je otvoreno pitati partnera koliko puta je njemu u redu i zajedničkom odlukom doći do brojke koja odgovara i jednom i drugom. Također, veliku ulogu igra i samo vrijeme odnosa. Dok je netko jutarnji tip, drugi je večernji, ali sve se može postići samo uz kompromis. Dogovorite se da jednom imate odnose ujutro, a drugi puta navečer, predlaže Queen. 

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije