Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čakovec

Svake godine sve bolje Porcijunkulovo i ovaj put neće razočarati niti najizbirljivije

Porcijunkulovo
Foto: Promo
1/5
06.07.2017.
u 14:15

Specifičnost manifestacije su brojni izlagači koji nude autentične suvenire i rukotvorine te prikazuju način izrade tradicijskih proizvoda karakterističnih za naše krajeve.

53. po redu Porcijunkulovo, sve popularnija manifestacija, ove će se godine u Čakovcu održati od 28. srpnja do 2. kolovoza. Brojni posjetitelji iz Hrvatske i susjednih zemalja i ovaj će puta moći uživati u brojnim zabavnim sadržajima u karakterističnom ambijentu tisuća šarenih kišobrana.

„Prošle godine posjetilo nas je preko 230.000 posjetitelja, a Porcijunkulovo je najveća manifestacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj s tristotinjak izlagača. Ove godine očekujemo blizu 300.000 posjetitelja, a sigurni smo da će i broj izlagača nadmašiti prošlogodišnji rekord.“, povodom ovogodišnjeg Porcijunkulova izjavila je Boška Ban Vlahek, direktorica čakovečke Turističke zajednice.

I ove godine možemo očekivati besplatne koncerte najboljih izvođača iz Hrvatske i susjedstva.

Specifičnost manifestacije su brojni izlagači koji nude autentične suvenire i rukotvorine te prikazuju način izrade tradicijskih proizvoda karakterističnih za naše krajeve. Prezentira se i bogata gastronomska ponuda, s posebnim naglaskom na sjajne međimurske vinare.

Foto: Promo

U ponudu Porcijunkulova spadaju dječje igraonice i radionice te pričaonice, umjetničke izložbe, prezentacije i promocije specifičnih djelatnosti, a svakako treba spomenuti i 18. međunarodni oldtimer susret „Međimurje 2017.“.

„Pozivam sve građane Čakovca, Hrvatske i susjednih zemalja na Porcijunkulovo koje svake godine oduševljava stotine tisuća posjetitelja. Ponosan sam da manifestacija uz zabavu nastoji obuhvatiti i socijalni aspekt, pa tako organiziramo humanitarnu akciju za pomoć našim najpotrebitijima. I ove ćemo godine organizirati prodaju „startarsica“ s motivom manifestacije Porcijunkulovo. Nadam se da će humanitarna akcija kao i prošle godine izazvati neočekivano veliki interes jer je dvjestotinjak pari „startarsica“ rasprodano u samo dva dana.“, rekao je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije