Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kožna barijera

Suha koža – što pomaže kod crvenila i svrbeža?

Bepanderm krema
Foto: VL
23.01.2020.
u 15:46

Uzorak Bepanderm kreme pronađite u subotu 25. siječnja u paketu Ordinacija i Večernji list!

Što je Bepanderm krema za ublažavanje svrbeža i kada se koristi?

Bepanderm krema za ublažavanje svrbeža je formulacija bez kortikosteroida koja brzo smiruje svrbež i obnavlja kožnu barijeru te tako pomaže pri njezinom cijeljenju i smanjuje potrebu za češanjem.

Bepanderm krema za ublažavanje svrbeža koristi se za ublažavanje svrbeža i crvenila koji su posljedica sljedećih slučajeva nadražene kože:

suha koža,

atopijski dermatitis,

ekcem,

alergijske reakcije.

Kako Bepanderm krema za ublažavanje svrbeža obnavlja kožnu barijeru?

Kožna barijera je vanjski dio kože. To je visoko organizirana struktura koju tvori niz lipidnih slojeva – lamelarnih lipida, raspoređenih tako da se prekrivaju u slojevima. Glavni lipidi u tim slojevima su ceramidi.

BepandermR krema za ublažavanje svrbeža sadrži posebnu lipidnu lamelarnu tehnologiju koja smiruje nadražaj i brzo ublažava svrbež. Ona sadrži lipide lamelarne strukture slične strukturi vlastitih lipida kože, npr. ceramida. Lamelarno usmjereni lipidi mogu se spojiti i vezati na oštećenu lipidnu barijeru rožnatog sloja te je tako obnoviti, pružajući brz početak ublažavanja svrbeža, unutar 30 minuta nakon primjene.

Dugotrajno vlaženje pomaže pri oporavku kože, što smanjuje svrbež i nadražaje. BepandermR krema za ublažavanje svrbeža sadržii fiziološka sredstva za održavanje vlage, npr. glicerol, koja vodu u kožu vežu nanačin sličan onome kod zdrave kože.To djelovanje potpomaže pantenol, koji vlaži kožnu barijeru i tako osigurava optimalne uvjete za prirodnu regeneraciju kože.

Kako se koristi Bepanderm krema za ublažavanje svrbeža?

Bepanderm krema za ublažavanje svrbeža namijenjena je ublažavanju svrbeža i crvenila, koji su posljedica nadražaja neozlijeđene kože dojenčadi, djece i odraslih.

Bepanderm kremu za ublažavanje svrbeža koristite prema potrebi jer Bepanderm krema za ublažavanje svrbeža ne sadrži kortikosteroide.

Uzorak Bepanderm kreme pronađite u subotu 25. siječnja u paketu Ordinacija i Večernji list!

Požurite se, količine su ograničene!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije