Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Studija otkrila koje zemlje imaju najpromiskuitetnije stanovnike; a na prvom je mjestu Australija

Shuttershock
24.10.2023.
u 16:30

U Australiji je inače i prostitucija legalizirana, a njezin prosječni stanovnik nevinost izgubi sa 17.8 godina; dok je u SAD-u prosijek za prvo seksualno iskustvo 18 godina

Prema istraživanju NapLab-a, Amerika je 15. najpromiskuitetnija zemlja na svijetu, a njen prosječni stanovnik u svom životu spava s 10,7 ljudi. Slijedi ju Kanada, s prosjekom od 10,7 partnera, a nešto manje promiskuitetni od Kanađana su Britanci, s prosječnih 9.8 seksualnih partnera. Nakon njih idu Meksikanci sa devet, Španjolci sa 6,1, Poljaci sa šest i Kinezi sa 3,1 partnerom po stanovniku. Ipak, premda Amerikanci u prosijeku imaju dvoznamenkasti broj seksualnih partnera, relativno malo ih vjeruje da je seks prije braka moralno prihvatljiv. Tako samo 65% građana SAD-a podržava seks prije braka, što je mali broj u usporedbi s mnogim drugim zapadnim zemljama.

Prema nekima očekivano najliberalnije stavove po pitanju seksa prije braka imala je Francuska, sa čak 94% ispitanih koji ne misle kako u tome ima ičeg nemoralnog, dok je zemlja sa najviše promiskuiteta na svijetu prema NapLabu Australija, s prosječnim stanovnikom koji u životu ima seksualni odnos sa čak 13,3 osobe, te sa 81 postom stanovništva koje blagonaklono gleda na seks prije braka.

Osim toga, u Australiji je i prostitucija legalizirana, a njezin prosječni stanovnik nevinost izgubi sa 17.8 godina; dok je u SAD-u prosjek za prvo seksualno iskustvo 18 godina. Ipak, bez obzir na sve navedeno, Australija ima niže stope spolno prenosivih bolesti od SAD-a; 14.454 na 100.000 stanovnika, naspram 19.900 na 100.000 stanovnika u SAD-u.

NapLab je ove podatke prikupio iz nekoliko različitih izvora, a Indiju je proglasio najmanje promiskuitetnom od 45 zemalja koje su ispitali. Tako npr. samo 19% Indijaca smatra da je seks prije braka prihvatljiv, dok prosječan stanovnik Indije u životu ima svega tri seksualna partnera. S tim u skladu, Indija je također imala relativno niske stope spolno prenosivih bolesti u usporedbi s drugim zemljama na popisu.

Najpromiskuitetnije zemlje na svijetu

Australija
Brazil
Grčka
Čile
Novi Zeland
Njemačka
Italija
Švicarska
Tajland
Južna Afrika
Zemlje s najviše seksualnih partnera
Turska – 14.5
Australija – 13.3
Novi Zeland – 13.2
Južna Afrika – 12.5
Finska – 12.4
Norveška – 12.1
Italija – 11.8
Švedska – 11.8
Švicarska – 11.1
Irska – 11.1

O ovim stvarima muškarci i žene zapravo razmišljaju tijekom seksa, tvrdi istraživanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije