Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Stručnjakinja otkrila: Ove neobične predmete možete koristiti za čišćenje i iznimno su učinkoviti!

Shuttershock
06.07.2022.
u 06:53

Svojim starim, probušenim čarapama ili čarapama bez para možete dati novu svrhu.

Stručnjakinja za čišćenje otkrila je kako ponovno koristiti tri kućanska predmeta na nov i učinkovit način. Naime, kako piše The Sun, TikTok korisnica Kate posvećuje svoj profil na društvenim mrežama dijeljenju eko savjeta i DIY trikova za dom.

U jednom od svojih nedavnih objava, podijelila je kako ponovno koristi i reciklira najlonke, čarape i kartonske držače za toaletne papire. Kate je pokazala kako prerađuje svaki od predmeta, dajući im novu svrhu u svom domu.

@my_plastic_free_home #ad 3 things that you can reuse around your home that uou might not have thought about before 💚🌿 AND if you didn’t already know, you can recycle and buy reconditioned iPhones from @giffgaffmobile@giffgaff 📱 - an excellent way to save on e-waste. you can also head over to giffgaff to find even more information about how to dispose of all of your e-waste the right way ♻️ #giffgaffmobile #sustainability #recycle #reuse #reducereuserecycle #reuserevolution #upcycle #recycle ♬ original sound - Kate

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti 'čuda':

1/5

Najprije je zgrabila par starih najlonke i škare, prije nego što je rekla: “Najlonke koje više ne nosite? Uzmite škare i izrežite svaku nogavicu na manje komade u debljini od par centimetara. Sada imate gumice za kosu.

Kate je tada rekla da ne samo da smanjuje upotrebu plastike, već će vam i dugoročno uštedjeti novac.

Slično tome, Kate je također pokazala kako svojim starim, probušenim čarapama ili čarapama bez para možete dati novu svrhu.

“Možete ponovno upotrijebiti stare čarape pretvarajući ih u savršene krpe za prašinu. Iskreno, ne znam zašto se krpe za prašinu uopće ne prave ovako. Tako je lako brisati prašinu pomoću njih, a izvrsni su i za uklanjanje prašine s vaših biljaka”, otkrila je. 

Naposljetku je Kate pokazala kako stare toaletne role čine savršene posude za sadnice kako biste mogli uzgajati odabranu biljku kod kuće. "Samo izrežite proreze na kraju, presavijte ih, ubacite zemlju, dodajte sjeme i gledajte kako rastu”, objasnila je.

Nikad lakše: Očistite vrata tuš-kabine od kamenca i ostataka vode jednim prirodnim sastojkom!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije