Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripazite!

Stručnjaci upozoravaju: 'Prestanite ići u krevet s mokrom kosom jer bi mogli dobiti infekciju'

shutterstock
02.05.2023.
u 09:30

Stručnjakinja je upozorila ljude da nikad ne idu u krevet s mokrom kosom, čak i ako su jako umorni, a razlog zašto bi vas mogao zgroziti.

Svi smo barem jednom u životu otišli u krevet s mokrom kosom. Kada ste navečer iscrpljeni i umorni samo se želite uvući u krevet te se sušenje kose čini kao ogroman napor. Ali, stručnjaci upozoravaju da nikada ne biste trebali leći u krevet s mokrom kosom jer to može dovesti do niza zdravstvenih problema. Stručnjakinja za higijenu Madame Sweat, koja redovito dijeli savjete o čistoći, kaže da postoje tri razloga zašto nikad nije dobra ideja otići u krevet s mokrom kosom, prenosi Mirror.

Govoreći na TikToku, Madame Sweat opisala je svaki od ova tri vrlo dobra razloga, natjeravši brojne pratitelje da mahnito posegnu za svojim sušilom za kosu. Započela je: 'Prvo, mogli biste dobiti gljivičnu infekciju vlasišta, a ako imate prhut, to će učiniti situaciju još gorom jer će doći do pojave gljivica zbog vlage'. To bi naravno moglo uzrokovati bujanje plijesni i gljivica i na vašim lijepim, čistim jastucima.

 

@madamesweat Why you shouldn’t go to bed with wet hair 💦 ❌ #wethair #bed #sleep #hairtok #hair #fungus #scalp #breakagehair #breakage #fragile #bacteria #madamesweat #infection #dandruff ♬ Concerto for Clarinet & Orchestra in a-Major, Kv. 622: III. Rondo, Allegro - Mozart

Nastavlja: 'Drugo, ako niste nedavno oprali vaše jastuke, trebali bi odmah nakon što legnete u krevet s mokrom kosom. Naime, to je već leglo gljivica, a prouzročiti ćete ih još više ako ostavite mokar jastuk da stoji i gnoji se'. Navodeći svoj treći i posljednji razlog, dodala je: 'Kada vam je kosa mokra ili vlažna, ona je u oslabljenom stanju, što znači da s njom treba postupati vrlo nježno. Kada bacate i okrećete jastuk, zapravo možete uzrokovati lomljenje kose što znači da ćete završiti s puno više ispucalih vrhova. Nemojte ići u krevet s mokrom kosom'.

Mnogi su pratitelji ostali zgroženi nakon što su čuli što im se sve može dogoditi, a neki su priznali da im je sve odjednom dobilo savršeni smisao. Jedna je osoba sa žaljenjem napisala: '100 posto imam problem s gljivicama na tjemenu i redovito idem u krevet s mokrom kosom', a druga je dodala: 'Trčim kući promijeniti posteljinu'.

Frizerka kaže da većina ljudi ne pere kosu pravilno: 'Treba šamponirati samo tjeme, a ne vlasi'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije