Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci o tabu temi:

Tko nema problem s erekcijom upitno je treba li mu ‘redizajn’

penis
Foto: Shutterstock
1/2
21.02.2016.
u 17:00

Oko 2 do 3 cm realno je produživanje penisa, ali samo ako postoji fizička predispozicija. No Hrvati više vole “bildanje” volumena

“Doktore, mali mi je, pomozite!” najčešće su riječi koje čuju liječnici koji se bave rekonstruktivnom i plastičnom kirurgijom, a upravo takva pitanja često se javljaju i na našem portalu Ordinacija.hr. No velik dio zabrinutih muškaraca nakon prijateljskog razgovora s liječnikom odlazi sa zaključkom da problem dobrim dijelom dolazi – iz glave. Veličina i funkcionalnost spolovila kod muškaraca zaista je usko vezana uz psihu, no slučajeva u kojima se ipak pristupa zahvatu sve je više. Pitanje svih pitanja, na koje se možda nikada neće moći odgovoriti, jest: kolika je idealna veličina muškog spolovila.

Azijati ipak imaju najmanje

Najozbiljniju studiju o veličini penisa napravili su oni kojima je najvažnije znati taj podatak, a to su proizvođači kondoma. Na reprezentativnom uzorku (kod bijele rase) utvrdili su sljedeće.

Prosječan penis u opuštenom stanju dug je 9,15 cm, a 14, 2 cm u erekciji. Opseg je u erekciji 10,4 cm. Kod Azijata su izmjerene vrijednosti nešto manje, prosječno 2 cm kraće, dok pripadnici crne rase imaju u prosjeku 1,5 cm dulja spolovila. Odgovori iz stvarnog života razlikuju se, ovisno o tome daju li ih žene ili muškarci, laici ili liječnici. Ovi posljednji prije svega zagovaraju funkcionalnost, a ne estetiku.

– Problem veličine spolovila vrlo je čest razlog za posjet klinici. Čak trećina muškaraca dolazi s tim problemom – objašnjava dr. Miroslava Kinčl iz poliklinike Babel te dodaje kako ih dobar dio dolazi zbog sve popularnijih zahvata proširivanja i produživanja penisa, ali i zbog ginekomastije (smanjivanje dojki kod muškaraca), od koje pati iznimno velik broj muškaraca.

Povećanje u smislu fizičkog produživanja ozbiljan je zahvat i postoji nekoliko preduvjeta bez kojih se kirurzi ne žele upuštati u tu rizičnu operaciju. Seksualni život najčešći je razlog intervencija na spolovilu, bilježe svjetske statistike, a potvrđuje i dr. Kinčl.

Oko dva centimetra realan je rezultat produženja penisa, a sve ostalo svrstava se u red neprovjerenih i zdravstveno opasnih tehnika.

– Ako je riječ o zdravom muškarcu bez problema s erektilnom disfunkcijom i ako razlog njegova nezadovoljstva seksualnim životom nije psihološke prirode, nema razloga da se ne poradi na “redizajnu” spolovila. U većini slučajeva, dva od tri pacijenta podvrgavaju se povećanju volumena, odnosno, zadebljavanju penisa. Naime, volumen je ono što usrećuje i žene i muškarce, a ne centimetri – objašnjava liječnik .

– Zahvat se obavlja u lokalnoj anesteziji, a prethodno se s tijela, najčešće s područja oko pubične kosti, posebnim iglama izvuče masno tkivo. Ono se preradi i pripremi za ubrizgavanje te se prosječno spolovilo od, primjerice, 14 centimetara popuni s dodatnih četiri milimetara masnoće sa svake strane, tako da je osam milimetara šire, što je znatno povećanje volumena, kaže dr. Kinčl.

Nadopuna svake godine

– Opravak traje tjedan do deset dana, a dobar dio ubrizgane odnosno transplantirane masnoće, oko 40 posto, ostaje. Ostatak tijelo samo razgradi – objašnjava dr. Kinčl. Nakon nekog vremena, ovisno o željama, neki pacijenti ponove zahvat, a drugima seksualni život procvate do te mjere da dolaze jednom godišnje na nadopunu volumena. Cijena tog zahvata je šest tisuća kuna. 

>>Kada žene crtaju 'savršeni penis', to izgleda ovako

Komentara 3

KT
komen_tar
23:27 21.02.2016.

Meni ne treba nikakav zahvat! Kod mene je mali, al je zato tanak!

Avatar kliktor
kliktor
15:06 22.02.2016.

...ako koristite Vijagru ili sljivu ne treba vam redulizajn ?! Erekcija je U glavi zene (nemojmo se z...). Kad dojdete doma upalite televiziju I bacite oko na te operativke ...one su Vijagra !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije