Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ideja

Stoliću, budi drukčiji od drugih

tabl (1)
Foto: Arhiva VL
1/14
28.09.2011.
u 13:58

Dovoljno malen da se za njega svugdje nađe mjesta, a dovoljno velik da bude prvorazredna dekoracija, stolić je pravi stilski bombončić

U moderno uređenim interijerima takozvani stolić za kavu ili klupski stolić pravi je "bombončić". Dovoljno malen da ne "zaguši" prostor, a dovoljno velik da istodobno bude prvorazredna dekoracija i praktično pomagalo.

Simpatična je kreacija Pan Pan, stolić na čijoj površini sjedi – zečić. Figurica spojena s površinom od lakiranog MDF-a stapa se sa stolom i jednakom bojom, pa se ne doima kičasto nego je to razigran detalj koji izaziva smiješak.

Duhovita je i slovenska dizajnerica Nika Zupanc čiji zdjelasti stolić Scarlet podsjeća na kalup za kolač. "Zdjela" se može okrenuti tako da dobijete ravnu gornju površinu s "volanima" poput stolnjaka, ili da doista bude poput zdjele, s uzdignutim rubovima.

Među hrvatskim kreacijama za oko nam je zapeo stolić Praznina, koji je Nikola Jelić dizajnirao u raznim varijacijama, od rešetkaste do staklene i drvene. Drvo voli i francuski dizajner Olivier Dolle koji je u stolić Brunch "umetnuo" motiv stabla.

Zanimljivu površinu ima i Morosov stolić Xraydio 2 Disc, nastao u sklopu Dieselove kolekcije namještaja The Rock Collection s glazbenom simbolikom. Na staklenoj je površini stolića rentgenska snimka DJ konzole u plavim i crnim "noćnim" bojama.

Legende suvremenog dizajna Ronan i Erwan Bouroullec autori su Kartellova stolića Panier. Okrugla "košara" od prozirnog polikarbonata osvaja ugođajem lakoće i razigranim "zrakama" što se šire iz središta prema rubu. Panier može poslužiti i kao stalak za novine, a dodatni mu je plus to što je prikladan i za vanjske prostore.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije