Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čekati ili ne?

Što se duže odgađaju seksualni odnosi, veza je kvalitetnija

par, partneri (1)
PIXSELL
03.09.2012.
u 11:01

"Sretan kraj" u vezama ljudi najčešće dostižu ako se ne upuštaju odmah u seksualne odnose...

Uskočiti u krevet već nakon trećeg spoja ili čekati – pitanje je koje si postavljaju mnogi, pogotovo u doba opće seksualizacije i nestanka svih tabua vezanih uz seks.

No parovi koji su čekali i više od pola godine da to naprave "kako treba" na pravom su putu da im veza opstane i potraje, pokazalo je nedavno istraživanje. U međuvremenu vjerojatno se stignu bolje upoznati i spoznati koliko si dobro odgovaraju. Odgađanje posebno pozitivno utječe na žene koje se nakon toga osjećaju ispunjenije i sretnije, a ne iskorišteno.

– Prijevremene predbračne seksualne aktivnosti mogu imati dalekosežne učinke na kvalitetu odnosa. Zato je početak veze vrijeme za istraživanje i donošenje odluka o vezi, kad partneri testiraju kompatibilnost i stvaraju fizičku i psihičku privrženost – objašnjavaju psiholozi, prenosi Daily Mail.

Istraživači s američkog sveučilišta Cornell pokušali su utvrditi koliko su parovi sretni i koliko se često svađaju te koliko im je veza kvalitetna s obzirom na jedan ključan podatak – koliko su odgađali prvi intimni odnos. Rezultati su pokazali da je gotovo podjednak broj, oko trećine, onih koji čekaju dulje od šest mjeseci i onih koji ne mogu zauzdati strasti pa stupe u intimne odnose u prvih nekoliko tjedana veze. No oni koji su čekali bili su sretniji po svim kategorijama, a njihov je seksualni odnos bio bolji.

Komentara 8

PA
paky4444
13:02 03.09.2012.

Bez zdravog sexa, nema ni zdrave veze. To su samo popovske gluposti da se ne sexa prije braka. Popovi se nikad nisu ni ženili, niti se žene a tu di da podučavaju narod o braku. Pljuc

PA
paramarin
13:27 03.09.2012.

Sad nešto kao znanstveno dokazuju i proučavaju, a Crkva to stoljećima naučava... Samo ko Crkvu šljivi, svi žele znanstveni dokaz, poganski zabludjeli zapadnjački mentalitet...bah...zato nam i Europa izumire, muslimani će nas sve pregazit...i to bez oružja.

OB
-obrisani-
11:55 03.09.2012.

Ako je tako, pričekaš dva-tri mjeseca, nije problem. Za to vrijeme možeš ševit nešto sa strane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije