Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
URBANI MITOVI

Što ne znamo o seksu?

14.01.2009.
u 18:50

Česta znanstvena proučavanja i mnoge teme studija upravo su mitovi u seksu. Iako je današnje doba poznato po afirmiranju seksualnih sloboda, ipak još uvijek postoje mitovi. Riječ je naravno o urbanim mitovima u koje danas ljudi vjeruju, iako za to nemaju nikakvu znanstvenu osnovu, a čak su i u suprotnosti sa znanstvenim dokazima i provedenim istraživanjima. I upravo zato mnogi seksolozi i psihoanalitičari mnogo vremena provode u raskrinkavanju tih mitova. No, ovdje ćemo, od njih more, izdvojiti nekoliko.

Postoje mnogi ljudi, posebice žene, koje žive u uvjerenju da masturbacija muškaraca koji su u vezi znači da postoji probelm u odnosu. Takvo je mišljenje, tvrde seksolozi, potpuno krivo jer postoje mnogi muškarci koji se te navike, iako su u vezi, ne mogu riješiti.

To ne znači da su nezadovoljeni od svoje partnerice ili da je to dokaz nekakve frustracije ili nezadovoljstva u ljubavnom odnosu. Radi se, objašnjavaju seksolozi, tek o jednoj navici iz mladosti ili razdoblja kada muškarac nije bio seksualno aktivan. No, ako muškarac ima problema s kontrolom vezanom za masturbaciju definitivno je potreban posjet psihoanalitičaru koji može pomoći naći uzrok zbog kojeg se pretjeruje u tome.

Mnogi muškarci i žene žive u uvjerenju kako žena ne može zatrudnjeti tijekom mjesečnice i upravo zbog toga upuštaju se u seksualni odnos bez zaštite. No, dokazano je da postoje mnoge žene koje su zatrudnjele upravo u tom razdoblju, posebice pod kraj menstruacije.

Postoje mnoge religije koje zabranjuju seks prije braka, a u današnje doba kada se u brak stupa u sve kasnijoj dobi takav način života mogao bi utjecati a fizičko zdravlje muškarca. Naime, urolozi tvrde da spolni odnos nekoliko puta tjedno smanjuje opasnost od bolesti prostate te muškarcu produžuje život.

Zanimljiva je i informacija da muški orgazam nužno ne treba pratiti izbacivanje sjemena, iako je uvriježeno suprotno mišljenje. Naime, to se najčešće događa mladim muškarcima koji mogu doživjeti orgazam bez konkretne ejakulacije, kao i kod muškaraca koji imaju problema sa prostatom.

Poznato je da uzimanje određenih vrsta lijekova, kao i predugo vrijeme penisa u erekciji može dovesti do ove pojave. U svakom slučaju postoji mnogo slučajeva u kojima muškarac ne mora nužno izbaciti spermu da bi doživio orgazam.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije