Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kreni zdravo

Što je emocionalna inteligencija i zašto je važna?

Veza na poslu
Foto: Thinkstock
26.11.2015.
u 11:40

Zamislite svijet u kojem ne biste mogli prepoznati kada je vaš prijatelj tužan ili kada je vaš suradnik ljut.

Sposobnost izražavanja i kontroliranja vlastitih emocija je vrlo važna, uključujući i razumijevanje, tumačenje i reagiranje na tuđe emocije.

Zamislite svijet u kojem ne biste mogli prepoznati kada je vaš prijatelj tužan ili kada je vaš suradnik ljut. To su sve situacije u kojima nam je ispravno razumijevanje i reagiranje na tuđe emocije vrlo važno.

Psiholozi ove sposobnosti razumijevanja i reagiranja na emocije nazivaju emocionalnom inteligencijom, a neki stručnjaci čak sugeriraju da je ona mnogo važnija od samog kvocjenta inteligencije, osobito u poslovnom svijetu.

Naime, istraživanja pokazuju da su osobe s većom emocionalnom inteligencijom obično puno uspješnije od osoba kod kojih ove osobine nisu razvijene.

Zašto je važna emocionalna inteligencija, što u ključuje i kako prepoznati osobe s visokom emocionalnom inteligencijom pročitajte na portalu Kreni zdravo. 

>>Nije samo za jelo...Isprobajte prirodnu masku za lice od bundeve

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije