Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šopngholičari

Trgovci se spremaju za stampeda. Počela je najveća rasprodaja godine poznata kao 'Black Friday'

Black Friday
Foto: screenshot/youtube
1/2
27.11.2015.
u 11:35

Popusti i do 90 posto razlog je zbog kojih "crni petak" u SAD-u svake godine obilježi stampedo kupaca pri kojima nerijetko bude i ozlijeđenih

Danas u Sjedinjenim Državama "crnim petkom" počinje sezona božićne kupnje.

Black Friday, poznat kao najveća rasprodaja godine održava se u SAD-u već 15-ak godina dan nakon američkog Dana zahvalnosti (Thanksgiving Day). 

Popusti i do 90 posto razlog je zbog kojih "crni petak" u SAD-u svake godine obilježi stampedo kupaca pri kojima nerijetko bude i ozlijeđenih. 

Dosad je tijekom godina za vrijeme Crnog petka u šoping-centrima stradalo sedam osoba, a 79 ih je ozlijeđeno. Osim u stampedu, neki iz kupnje odlaze ozlijeđeni i zbog sukoba s drugim kupcima koji jedni drugima otimaju predmete iz ruke. 

Osim u SAD-u, ovu rasprodaju usvojili su i u drugim zemljama. U Velikoj Britaniji se i ove godine očekivao kaos na prodajnim mjestima, no zasad britanski mediji javljaju da je tijekom jutra, u odnosu na prošlu godinu, manje kupaca. 

Mnogi proizvođači i poznati i manje poznati brendovi ponudili su sniženja i za kupce koje vole kupovati njihove proizvode putem interneta. U ovu priču uključio se i britanski ASOS koji danas svojim kupcima nudi 20 posto popusta. Rasprodaja je i na ebayu gdje se očekuje prodaja 25 predmeta svake sekunde. Osim raznih streetstyle modnih brendova, rasprodaju su označili i proizvođači tehničke opreme, a ni Hrvatska ne zaostaje za ovim trendom. U mnogim šoping-centrima danas su u izlozima vidljive oznake za sniženje. 

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije