Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Srčani udar najviše prijeti preljubnicima

Povećani rizik povezan je sa stresom, grižnjom savjesti, skrivanjem dokaza i depresijom onih koji varaju svoje partnere
27. svibnja 2011. u 13:53 2 komentara 6 prikaza
vođenje ljubavi
Foto: Arhiva vl

Iako je redovit seksualni život izrazito dobar za srce, istraživanje Sveučilišta Firenca otkrilo je da to ne vrijedi za oženjene muškarce i udane žene koji varaju. Dapače, kod njih je rizik od infarkta povećan. Jedan od razloga “zaslužnih” za to povezan je sa stresom, grižnjom savjesti, skrivanjem dokaza i depresijom. 

Osim preljuba, koje su to navike ili ponašanja vezani uz povećani rizik od srčanog udara? 

U višečlanim obiteljima povećan je rizik od zaraze bakterijom Helicobacter pylori, koja najčešće ne uzrokuje zdravstvene probleme u djetinjstvu, no ako se ne liječi, može dovesti do upala brojnih organa, pa tako i srca. 

Ljudi koji piju više od pet čaša vode na dan imaju upola manji rizik od smrti od infarkta, za razliku od onih koji u prosjeku piju manje od litre vode, otkrilo je američko istraživanje. Jedna od teorija koja to objašnjava kaže da zbog dehidracije krv postaje gušća te se lijepi za stijenke krvnih žila pa je nepijenje vode jednako štetno za srce kao, primjerice, pušenje. 

Također, žene koje uđu u menopauzu u ranim 40-ima imaju dvostruko veći rizik od infarkta u kasnijem životu, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Alabama. Povećani rizik objašnjava se padom razine estrogena koji štiti srce, a koji ne može zamijeniti sintetski estrogen u pilulama.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
  • -obrisani-:

    Sto na ovo kaze terapeut, kresimir, smokvica, Gricka, jer takvi i nemaju srca koliko su imali preljuba i lazi. Ili ce mozda netko od navedenih imati srcani napad poslije mog objeavljenog komentara. Sijecam seda je jedna rekla, da bu joj ... prikaži još! mamica imala srcani udar zbog nekih stvari, a bi li joj mamica imalsrcani udar kada bi saznala ako joj kcer zivi, cime se bavi i na kojim stranicama ostavlja svoje profile

  • karambita:

    Ako moram krepati, najvise bih volio da crknem na mojoj susjedi