Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljeto protiv zime

Spektakl 
na Velesajmu: Urbana moda za tople, valovita za hladne dane

Ana Maria Ricov
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/25
29.03.2014.
u 11:35

Atrakcija večeri svakako su bili modni momci Borisa Banovića

Nije se sinoć na trećoj večeri Perwoll Fashion.hr-a trebalo dvoumiti tko je dao najbolje dizajnerske kolekcije: odlična je ljetna modna priča Marina Designa Makaranke Marine Obradović i uz nju modna jesen i zima 2014/2015 Ane Marije Ricov!

Ugodno ljeto u finim urbanim modelima tunika, haljina, hlačica, visoko zasukanih hlača, ili kombinezona od viskoznog džerseja neutralnih boja zamislila je Marina u reviji začinjenoj afrolook frizurama, kakve tko-zna-zašto zovu još i mikrofonkama. Bile su toliko velike da su umalo skrenule svu pažnju na sebe.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Pečat su modelima dale torbe i nakit Marije Ivanković komponirane od raznih komada metala, kože, pleksiglasa i obrađenih drvenih pločica.I ti su robusni dodaci katkad znali ugroziti finoću Marininih modela koji odaju školovanu slikaricu!

Isti dar za likovni sklad vidi se i kod Ane Marije Ricov čije modele je, međutim, nakit Silvija Hrnčira sjajno dopunio istim lajtmotivom: valovima. Ana Maria igrala se krivuljama do krajnje granice, ali nikad preko nje.

Foto: Anto Magzan/Pixsell

Ana Maria Ricov

Tako smo dobili autentičnu kolekciju slojevito krojenih modela dinamične površine.

Atrakcija večeri svakako su bili modni momci Borisa Banovića čija su modele “tip-top” sašili u Kotki i Orljavi. Sakoi bez rukava posebno su pažljivo šivani kako ne bi izgledalo “da su samo seljački odrezani”, kako ih je sam opisao naš Fashion Guru.

Foto: Anto Magzan/Pixsell

Ponudio je cijeli odjevni program za muške. Čak i frak pepita uzorka! I k tome osam ženskih haljina jer najesen ide sa ženskom kolekcijom. Bolje da ne ide.

Zoran Aragović neumorno pleše i dalje u svom kolažnom stilu.Dobri su mu modeli koje je nazvao cvijećem zla, a u kojima je haljine s cvjetnim dezenom pokrio crnim mrežastim materijalom.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Zoran Aragović

Mlada Marija Kulušić inspiraciju je našla u arhitekturi i avangardnim pokretima poput Exata 51. Po dosljednom promišljanju bliska je Branki Donassy. No kad tu bude više mode a manje istraživanja, stvar će doći na svoje.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

>>One su seksi i u uskim hlačama, no zvijezda večeri je elegantna Anita Dujić

>>Zaboravite na 'čarape za babe': Svečane haljine nose se uz najlonke u boji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije