Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije dobro za zdravlje

Spavate s ventilatorom u sobi? Stručnjak otkrio zašto to trebate izbjegavati

ventilator
Foto: Getty Images
28.06.2019.
u 08:14

Stručnjak za spavanje Mark Reddick otkrio je kako je spavanje s uključenim ventilatorom loše za zdravlje

Zbog velikih vrućina mnogi ne mogu živjeti bez klime ili ventilatora, no s uređajima za rashlađivanje treba biti jako oprezan.

Stručnjak za spavanje Mark Reddick otkrio je kako je spavanje s uključenim ventilatorom loše za zdravlje.

Ventilator može prouzročiti alergije, a loš je i za osobe koje boluju od astme.

– Nekim ljudima ventilatori pomažu da zaspe i ostanu rashlađeni tijekom noći. No kod drugih izazivaju napade astme i isušuju oči. Ventilatori podižu prašinu u sobi koja ulazi u vaše sinuse. Ako ste skloni alergijama, astmi i peludnoj groznici, ventilatori vam mogu prouzročiti brojne probleme – kaže Reddick, piše The Sun.

Osim toga, ventilator isušuje kožu pa ako se njime i koristite, dobro se namažite losionom za tijelo.

– Druga je stvar da mnogi ljudi spavaju s djelomično otvorenim očima, a ako vam u sobi radi ventilator, zrak ih isušuje te se ujutro možete probuditi s iritacijom – kaže Mark Reddick.

Umjesto toga, spavajte u zamračenoj sobi kako vas jutarnje sunce ne bi grijalo. Rashladite se tuširanjem hladnom vodom i hladnim pićima, no izbjegavajte alkohol i gazirana pića.

Komentara 7

BO
Bojans
23:38 28.06.2019.

Alkohol izbjegavajte ljeti ali i zimi. A kad da si popijem koju?

TH
than
18:17 28.06.2019.

Stručnjak za spavanje ? Što je pak to ? To treba neka škola ? Na kraju teksta se svi ti njihovi savjeti svedu na isto - ako ste osjetljivi na nešto. Ako niste, odvrnite ga i ne brinite.

SO
sokol99
18:50 28.06.2019.

A može i ventilator zaštekati pa dođe do požara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije