Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Putovanja

Spas za dušu i tijelo: Otkrijte hrvatsko blago koje privlači ljude iz cijelog svijeta

Planinski otoci u netaknutoj prirodi zovu da ih istražite – pješice ili brdskim biciklom
10. srpnja 2020. u 16:06 1053 prikaza
Ljeto u planinama
Foto: VL

Nismo alpska zemlja, ali kao što imamo more s više od tisuću otoka i otočića, koje godišnje privuče više od 20 milijuna turista, imamo i kopno s toliko planinskih otoka, pravih bisera rasutih diljem Lijepe Naše.

Večernjakov posebni prilog Ljeto u planinama vodi vas na najljepše, neotkrivene hrvatske obronke čiji vidici će vam oduzeti dah! Otkrijte hrvatske visine u posebnom prilog na dar uz Večernji list u utorak 14. srpnja!

Otkrijte hrvatske obronke u posebnom prilogu

Od niske Bilogore i propete Ivanščice u Hrvatskome zagorju do Krndije, Dilja, Psunja i Papuka u Slavoniji i na krajnjemu istoku. Od šumovitoga Gorskog kotara, preko ogulinskoga Kleka i krša Like preko 145 kilometara dugoga Velebita koji se u blagome luku, poput golema bedema širokog od 10 do 30 kilometara nadvio s kontinenta nad more, do Biokova koje se propelo između Cetine i Neretve.

I to je naše blago

To je naše blago, mahom netaknuta priroda u kojoj spas za dušu i tijelo traži sve više naših ljudi, ali ubrzano ih otkrivaju i mnogi iz cijeloga svijeta. Činjenica je – u nas još ne postoji planinski turizam kakav je, primjerice, u Alpama, ali naše planine iz dana u dan u njedra primaju sve više planinara, izletnika, sportaša. 

Planinski i sportski turizam prepoznati su u strategiji razvoja turizma kao turistički proizvodi na kojima će se temeljiti budući razvoj turizma u Hrvatskoj pa je pozicionirana kao nova destinacija ruralnog i planinskog turizma.

Pronađite posebni prilog na dar uz Večernji list u utorak 14. srpnja i zamijenite izležavanje na plažama sa aktivnim odmorom!

Zagreb: U posljednja 24 sata u Hrvatskoj 108 novooboljelih od koronavirusa
idućih 10 dana
Stožer donio novu odluku: Od sutra klubovi i kafići mogu raditi do ponoći
Pripazite se, s toplim vremenom stižu i ljetne prehlade!