Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Šminkanje za volanom uzrok je pola milijuna nesreća godišnje

žena, auto
AFP
03.10.2009.
u 17:12

Koliko god bile dobre u istodobnom obavljanju različitih poslova, ženama šminkanje za upravljačem jednostavno ne ide od ruke, tvrde u društvu za prevenciju.

Samo na cestama Velike Britanije svake godine dogodi se pola milijuna sudara koje prouzroče vozačice koje u vrijeme vožnje automobila istodobno pokušavaju na trepavice nanijeti maskaru. Uglavnom je riječ o djevojkama starima između 17 i 21 godinu, dok broj nesreća pada sa starošću vozačica.

Kako bi smanjile broj nesreća, od kojih su neke završile i s teškim posljedicama, britanske su vlasti promijenile i zakon o sigurnosti o cestama. Dok je donedavno šminkanje ili čitanje zemljovida tijekom vožnje bilo kažnjivo novčanom globom, danas za taj prekršaj, ako izazovete nesreću, možete odležati u zatvoru i do dvije godine.

– Vožnja zahtijeva punu koncentraciju, a trenutak nepažnje može dovesti do ozbiljne nesreće. Zdrav razum nalaže da šminkanje dovršite prije vožnje, kaže Kevin Clinton, glasnogovornik Kraljevskog društva za prevenciju nesreća.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar slash_pod_cenzurom
slash_pod_cenzurom
23:20 03.10.2009.

a kaze se da su zene bolji vozaci ;) ? ma u hrvatskoj samo pijane i nasminkane budale na cestama. koji je sinonim za hrvatske ceste ? crna kronika. kako se drugacije zove vozac-poCetnik ? crna tocka. kako se zove ministarstvo prometa? crni humor.

AG
Agramer198
02:29 04.10.2009.

Ove godine, na putu iz Rovinja, vidjeli smo luđakinju iz Makedonije kako si stavlja maskaru (mislim da je to dobar termin, ono kaj ide na oči, ispravite ma ak griješim) i drži sa koljenima volan na autocesti Rijeka-Zagreb...Tele ga piči 150 po traci za pretjecanje i baš nju briga hoće se zabubat u koga ili će sebe u rub ceste odfurat... Glavno da je ona lijepa...

OB
-obrisani-
09:14 04.10.2009.

A koliko je ljudi pobilo sušenje noktiju na volanu kad se vozi a prsti drži ravno? Ili blejanje u ogledalo da se vidi da nije koja trepavica izmakla kontroli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije