Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dečko s reklama

Slovenci su mi nudili ulogu u porniću, ali ponudu sam odbio

silvio ridzak
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/4
26.08.2010.
u 12:10

Njegovo lice tako možete vidjeti u Dugoj mračnoj noći, Kraljici noći, Arminu i mnogim drugim filmovima.

Možda ste se baš danas kad ste podizali novac na bankomatu susreli oči u oči s njim. Ili ste ga možda jutros nakratko ugledali na televiziji. Ili na plakatu u svojoj ulici. Zna mu se dogoditi da netko na ulici prstom pokaže prema njemu i kaže: “Eno onog s reklame.” On je Silvio Ridzak, 31-godišnji inženjer prometa koji je dosad glumio u dvadesetak reklamnih kampanja, a sve je krenulo s reklamom za Raiffeisen banku još 2003. godine.

– Možda najupečatljivija kampanja bila mi je baš za Večernji list, na neboderu na Trgu bana Jelačića. Janica i ja imali smo najveći plakat – smije se Silvio prisjećajući se plakata na kojem je u naručju držao malu bebu.

Očevi i poslovnjaci

Nekoliko godina kasnije gotovo jednaku je ulogu imao na zgradi nekoliko desetaka metara dalje.

– Sad kad sam u nekim godinama, uglavnom dobivam uloge poslovnih ljudi, očeva i slično – iskusno govori Silvio, koji je u svojoj povijesti reklama radio i s poznatim hrvatskim imenima, a najčešće s redateljem Daliborom Matanićem. S Hrvojem Kečkešom odradio je reklamu za koju je snimanje trajalo čak 28 sati u komadu, a vrckava Aleksandra Grdić u zajedničkoj je reklami za Inu postala Silvijeva supruga.

– Ne želim komentirati ono što ne znam, ali Aleks je vrlo simpatična djevojka, koja je sve odradila kako treba – profesionalan je Silvio. Desetak godina prije reklama, naime, ovaj inženjer prometa počeo je statirati u filmovima. Njegovo lice tako možete vidjeti u Dugoj mračnoj noći, Kraljici noći, Arminu i mnogim drugima.

– Još od 1993. počeo sam odlaziti na castinge preko agencije Prva klapa. Ne može se tako mnogo zaraditi, ali kao honorar sa strane dobro dođe – kazuje Silvio. 
Osim ispred kamera, Silvio je u nekoliko navrata stajao i iza, u sjeni.

Na američko-hrvatskom filmu “Žena mušketir”, koji se snimao u Zagrebu, radio je u koprodukciji, pa mu se tako pružila prilika upoznati velika glumačka imena Gerarda Depardieua, Nastassju Kinski i Michaela Yorka.

Pristojno lice

No, potencijalnu priliku za veću zaradu Silvio je ipak propustio.

– Zvali su me iz Slovenije da glumim u porniću, ali neku sporednu ulogu, onako, iza... Nisam pristao – kroza smijeh objašnjava Silvio.
 Svoje lice, ipak, radije gleda na kudikamo "pristojnijim" mjestima i na to je, priznaje, već navikao.

Neobično mu je bilo gledati se nasred Trga, ali sada se već navikao i zna da će ga prijatelji zadirkivati kada ga vide na – bankomatu.

Ključne riječi

Komentara 5

TO
tomica30
14:25 26.08.2010.

Svaka čast downunder!!!! E ovoliko se nisam nasmijao već dugo. Ispada da slovenci imaju male kad im Hrvati moraju glumiti u pornićima..... :)

OB
-obrisani-
12:44 26.08.2010.

Slovenci su mi nudili ulogu u porniću, ali ponudu sam odbio jer radim na tome da uzmem glavnu ulogu režisera Hrvatina Crnakapa koja če predstaviti veliku vodeču hrvatinu i ljudinu u novom domoljubnom filmu balkanske produkcije pod imenom: \"Obečali smomo nedati ni milimetra mora dok se ne zbrinemo i pobjegnemo za SAD\"..Očekuje se da če taj film konkurirati za strane oskare jer je mješovina domoljubne komedije i tragedije sa čudnim i razvijeni svijet nerazumljivim završetkom..

DO
downunder
13:06 26.08.2010.

Silvio Ridzak: Slovenci su mi nudili ulogu u porniću a partner mi je trebao biti EUJanez. Kad sam vidio o kome se radi odbio sam iako se on jadničak našoj suradnji vrlo obradovao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije