Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antony Bourdain proglasio ga je najboljim na svijetu

Slavni skradinski rižot stiže na Fuliranje! Priprema traje 12 sati, a svoju porciju rezervirajte na vrijeme

Picnic
26.11.2022.
u 07:00

Poznati zadarski dvojac, Vedran Božičev i Ivan Karačić, sa svojim brendom 'Picnic mingle & fun' prvi put će gostovati na Fuliranju, a ponuda s kojom namjeravaju privući publiku zvuči više nego primamljivo. Jedna od većih gastronomskih atrakcija Fuliranja čeka vas na njihovoj kućici na Strossu!

Fuliranje se na sveopću radost Zagrepčana otvara se danas na Oleander terasi hotela Esplanade, ali blagdanski duh vratio se i na Strossmayerov trg gdje nas očekuje kućica kreativnog dvojca iz Zadra, koji pod brendom 'Picnic mingle & fun' ove godine premijerno na Zagrebačkom adventu predstavljaju svoju viziju blagdanskog street food-a. Vedran Božičev i Ivan Karačić na Fuliranje stižu sa svojim višestruko nagrađivanim burgerom 'Blackie', a u svojoj kućici nudit će i 'The sarmu' za koju tvrde da takvu još nismo kušali. 

Foto: Picnic

Jedna od većih atrakcija Fuliranja sigurno će biti i skardinski rižot koji će se na njihovoj kućici pripremati tri nedjelje zaredom (4.12.,11.12.,18.12.), a posluživat će se točno u 13 i 30 h. Za ovu atrakciju stiže poseban tim kuhara iz Skradina koji će rižot pripremati prema tradicionalnoj recepturi. Da ne biste ostali zakinuti za ovu deliciju, svoju porciju moći ćete osigurati rezervacijom na kućici.

Foto: Picnic

Svakoga petka iz Picnicove kućice širit će se mirisi posebno osmišljene štrudle od bakalara uz aioli od gorušice i ukiseljenu ljutiku. Još jedno iznenađenje ovi nam momci spremaju u periodu između Božića i Nove godine kada će se na njihovoj kućici moći kušati street varijanta dalmatinske pašticade! Po prvi put picnicovci će kuhati i kultni Old Pilot’s Gin, obogaćen sokom od jabuke, medom, svježom narančom i zimskim začinima. Ovaj gin dobitnik je više od 20 međunarodnih nagrada, a bez sumnje pravi ljubitelji poželjet će isprobati i ovu zimsku varijantu svog omiljenog pića. Više nego dovoljno razloga za posjet kućici u kojoj će ponuda biti sve samo ne standardna adventska!

Foto: Picnic

 

Komentara 2

Avatar Tombstone
Tombstone
07:32 26.11.2022.

I sta je rizot? Ima li to ikakve veze s nasim rizotom u kojemu je bilo kakva riba ili bilo sto sto gmize, puze ili pliva pod vodom nezamislivo?

Avatar Tombstone
Tombstone
07:29 26.11.2022.

Moze li itko zamisliti ista odvratnije od strudel od bakalara ili ista drugo od ribe??? Pokusavaju prodati macju hranu na bozicni stol???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije