Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz planinske vrhunce

Skijalište s pogledom u Austriji koje je Hrvatima (zasad) ostalo skriveno

Grosslockner Resort
Foto: Grossglockner Resort Kals-Matrei
1/7
09.01.2014.
u 13:27

Resort se prostire južno od najviše austrijske planine Grossglockner, koja se izdiže na 3798 m n.v. i dio je Nacionalnog parka Hohe Tauern.

Iako je našim skijašima manje poznata, najveća skijaška regija istočnog Tirola, Grossglockner Resort Kals-Matrei, pruža obilje mogućnosti za skijanje, bordanje, obiteljski odmor u snijegu te za uživanje u prirodi i veličanstvenim planinskim vrhuncima. Resort se prostire južno od najviše austrijske planine Grossglockner, koja se izdiže na 3798 m n.v. i dio je Nacionalnog parka Hohe Tauern.

Zadivljujući pejzaži

U idiličnom gorskom mjestašcu Kals mali muzej posjetitelje upoznaje s poviješću osvajanja Grossglocknera, životinjama i biljkama koje ga nastanjuju te nekadašnjim načinom života tirolskih gorštaka. Sa 110 km staza, uz visinsku razliku od gotovo 1600 m (925 – 2621 m n.v.), Grossglockner Resort najviše odgovara obiteljima te skijašima koji ne vole gužvu, a traže prostrane, pregledne i izvrsno održavane staze. Određenu dozu ekskluzivnosti toj skijaškoj regiji pružaju zadivljujući planinski pejzaži koji je okružuju s više od 60 vrhova iznad 3000 m n.v. planinskog masiva Hohe Tauern.

Klimatski uvjeti za skijanje su odlični, pružaju puno sunca i snijega. K tome, sve su skijaške površine u potpunosti pokrivene uređajima za umjetno zasnježivanje pa neugodnih iznenađenja nema. Od Zagreba je skijalište udaljeno oko 370 km, a od Rijeke oko 300 km, a pristup regiji moguć je iz Kalsa i iz Matreija.

Grossglockner Resort Kals-Matrei ima 16 modernih žičara koje skijaše prevoze do visine od 2621 m n.v., a odlično je to što na njima nikad nema gužve. Za početnike tu su skijaške škole Grossglockner i Matrei te dječje vučnice i “skijaški sag”, a najmlađi će biti zbrinuti i u skijaškom vrtiću. Mlađi od 6 godina ne plaćaju skikartu, a oni od 6 do 18 godina plaćaju pola cijene. Svatko će pronaći staze za sebe: 47 km je laganih, 48 km srednje teških te 15 km “crnih” spustova, a u podnožju su vrha Cimaross snježni park za “freeridere” i zabavni park. Vještijim će skijašima izazovan biti 11,3 km dug spust niz dolinu prema Matreiju, koji je ujedno i najduži takav spust u Istočnom Tirolu te adrenalinski dolinski spust prema Kalsu. I ljubitelji sanjkanja će uživati na uređenoj stazi, koja je noću i osvijetljena.

Slikovita tirolska sela

Snježne će užitke nadopuniti skijaško trčanje, hod na krpljama, noćna šetnja pod bakljama, vožnja konjskom zapregom i šetnja slikovitim selima koja čuvaju tirolsku tradiciju. Smještaj je moguće naći u privatnim apartmanima i hotelima, među kojima se ekskluzivnošću ističu planinski resort Gradonna****S i gurmanski restoran s vidikovcem i nekoliko apartmana, Adler Lounge, koji se nalazi u sklopu posljednje stanice žičare na najvišem vrhu skijališta, Cimarossu, na 2621 m n.v.

>>Bormio - alpski grad silne tradicije koji je 'uskočio' kraljici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije