Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
btika za zdravlje

Škembica? 7 loših navika zbog kojih se ne možete riješiti sala s trbuha

trbuh
Foto: Shutterstock
1/2
20.05.2014.
u 17:36

Nije sve u izgledu, salo na trbuhu opasno je i po zdravlje, a premda možda slijedite većinu uputa o zdravoj prehrani, postoje loše navike zbog se centimetri oko struka ne smanjuju.

Ljeto samo što nije stiglo, kupaći kostim već je spreman, ali brine vas jedna stvar - trbuščić vam baš i nije reprezentativan.

Nije sve u izgledu, salo na trbuhu opasno je i po zdravlje, a premda možda slijedite većinu uputa o zdravoj prehrani, postoje loše navike zbog se centimetri oko struka ne smanjuju.

1. Redovito pijete gazirana pića

Istraživanja su utvrdila da jedno ili dva gazirana pića dnevno utječu na povećanje obima struka pet puta brže nego kod osoba koje takvo piće popiju jednom tjedno ili manje, piše Lifespan.

Za sve je kriv šećer kojim su gazirani sokovi krcati. Bolja je alternativa voda u koju ste iscijedili limun.

2. Prevelike porcije

Obratite pozornost na veličinu tanjura iz kojeg jedete. Studije provedene nad pretilim osobama otkrile su da oni prije posežu za većim tanjurom ako mogu birati. Veći tanjur, više mjesta za hranu.

Kako to utječe na vaš trbuščić? Što više hrane stavite na tanjur, veća je vjerojatnost da ćete pojesti više nego što tijelu zaista treba što vodi do taloženja masti.

Zato, uzmite manji tanjur i pokušajte izbjeći repete.

3. Jedete kasno navečer

Prava je formula obrok pojesti tri sata prije spavanja, a odlučite se da manje obroke bogate bjelančevinama. Ugljikohidrate ostavite za jutro.

4. Hranom liječite raspoloženje

Ako jedete kad ste tužni, ljuti ili uzrujani, osjećaji će se samo pogoršati jer ćete uskoro biti nezadovoljni zbog odraza u ogledalu, a koje je uzrokovano emocionalnim prežderavanjem.

Kad osjetite da vas samo hrana može spasiti, popijte čašu vode, otiđite u šetnju. Učinite bilo što, samo se nemojte približavati hladnjaku.

5. Upali ste u zamku light proizvoda

Proizvodi s oznakom "light" nisu dobar izbor. Nauštrb masnoća puni su šećera. Jednostavni šećeri pospješuju stvaranje sala. Za razliku od masnoća.

Pravilan izbor masnoća u kombinaciji s proteinima, na primjer, pospješit će potrošnju masnoća. Zato, slobodno posegnite za maslinovim uljem, orašastim plodovima, avokadom.

6. Premalo spavate

Kad tijelo ne dobiva dovoljno sna (od 7 do 9 sati za odraslu osobu), povećava se razina kortiziola, hormona stresa koji potiče želju za šećerom.

7. Ne jedete dovoljno proteina

Kad jedete namirnice bogate proteinima tijelo istovremeno troši energiju kako bi ih preradilo.

Proteini također pomažu reguliranju inzulina u krvi.

Foto: screenshot/facebook

>>Ovo je najbolja dijeta za skidanje sala s trbuha

>>Koliko centimetara imate? O našem zdravlju najviše govore centimetri oko struka

Komentara 2

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
10:39 28.05.2014.

Plavuša na drugoj slici ima "staro" tijelo, bez ženskih oblina, ispijeno, isušeno i bez svježine. Žene, tako ne želite izgledati. S druge strane, prva slika na kojoj se žena tobože uštipnula za salo je slika normalnog i poželjnog ženskog tijelaa koje izgleda svježe i ima oble linije što će svaki muškarac primjetiti. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije