Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Simpsoni glavni likovi kampanje za zdrav život

simpsonovi
Arhiv VL-a
05.10.2009.
u 14:39

Iako nisu najnormalnija obitelj, žuti Simpsoni postat će, htjeli to ili ne, uzor prema kojem bi se trebali ravnati pretili ako žele smršavjeti.

Obitelj Simpson teško da ikome, tko poželi zdravo živjeti, može biti uzor. Pivo i krafne koje konzumira Homer Simpson, glava obitelji, teško da bi se trebali naći na jelovniku nekog tko se želi zdravo hraniti.

Ipak, upravo je ovu obitelj američko ministarstvo zdravstva izabralo za zaštitna lica svoje kampanje protiv pretilosti. Vlada će, naime, uložiti 640.000 funti u animirani serijal tijekom tri mjeseca kako bi pokušala navesti ljude da se zdravo hrane i vježbaju. No, ministarstvo ipak ne želi u potpunosti odobriti prehrambene navike Simpsona, pa će njihov slogan biti "Supporting the Simpsons: Sometimes" (Podržavamo Simpsone: Ponekad").

Naime, vladini dužnosnici vjeruju da obitelj Simpson, usprkos početnom negativnom dojmu, predstavlja primjeren uzor obiteljima, prvenstveno zato što uvijek jedu zajedno za velikim stolom u blagovaonici.

Osim toga, analitičari ističu da Bart Simpson vježba 60 minuta dnevno, što i preporučuju stručnjaci. Bartova sestra Lisa je, pak, vegetarijanka i jede pet obroka voća i povrća dnevno.

U oglasu kojim započinju sponzorirane epizode na kauču sjedi obitelj stvorena po uzoru na Simpsone i jedu pizzu, sladoled i čips. Nezdrava hrana najednom nestaje, a zamijeni je zdrava hrana kao što su mrkva, jabuke i kruške.

Budući da su Simpsoni iznimno popularni likovi, preko njih bi se mogla prenijeti poruka "stvarnim obiteljima" te bi im se skrenula pažnja na jednostavan i zdrav način prehrane.

Ključne riječi

Komentara 2

LB
light_blue
14:52 05.10.2009.

kako je ovo samo zalosno! da preko crtica navode narod da se zdravo hrane! sick

TY
Tyrael
15:04 05.10.2009.

Simponi nisu \"crtić\" kao što to nije ni South Park.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije