Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sigurnost pacijenata u doba korona virusa

Klinika Svjetlost
Foto: Promo
1/5
14.07.2020.
u 13:04

Klinika Svjetlost kao vodeća privatna oftalmološka institucija uvijek stavlja sigurnost pacijenata na prvo mjesto te je prva u Hrvatskoj uvela sustav tunela za dezinfekciju u svrhu sprečavanja širenja novog korona virusa.

Svijet se suočava s novim izazovima. Kako u doba velike mobilnosti ljudi, spriječiti širenje bolesti koja je paralizirala gotovo sve poslovne procese? Zbog specifičnosti i visoke infektivnosti novog korona virusa koji na površinama može preživjeti i do nekoliko dana, nužno je provoditi nove protuepidemijske mjere.

U suradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom njemačkom tvrtkom Bauerfeind postavili smo prvi tunel za dezinfekciju s funkcijom raspršivanja dezinficijensa. Radi se o sasvim novom konceptu uređaja kakav se počinje primjenjivati na velikim zračnim lukama diljem svijeta u svrhu sprječavanja i širenja zaraznih bolesti s posebnim naglaskom na aktualnu bolest COVID-19.

Foto: Arena Hospitality Group

Radi se o automatiziranom sustavu koji je izrađen po međunarodnom standardu za sigurnost pacijenata i posjetitelja. Uređaj je jednostavan za korištenje i u samo 7 sekundi automatski isporučuje dezinficijens visoke učinkovitosti u svrhu brze i učinkovite dezinfekcije.

Naime, čak i ako osoba nosi masku kojom se sprječava kapljični prijenos virusa čestice virusa mogu se nalaziti na našoj koži ili odjevnim predmetima. U slučaju da osoba nije zaražena njena odjeća, obuća, te osobne stvari mogu poslužiti kao prijenosni medij za infekciju- npr. osoba je na drugom javnom ili privatnom mjestu bila izložena virusnim česticama koje ostaju na odjeći i mogu se prenijeti na druge ljude ili stvari unatoč higijeni ruku. Prolaskom kroz dezinfekcijski tunel 10 mlaznica isporučuje visoko efikasno dezinfekcijsko sredstvo koje ubija bakterije i viruse, uključujući i novi koronavirus, u0nutar samo nekoliko sekundi.

Ovom suradnjom Bauerfeinda i Klinike Svjetlost želja nam je osigurati još viši standard zaštite naših pacijenata i posjetitelja kako bi bez straha od zaraze mogli pristupiti dijagnostičkim i terapijskim postupcima u Klinici Svjetlost.

Foto: Arena Hospitality Group

Osim ovog dezinfekcijskog tunela u Klinici Svjetlost provode se mjere sprječavanja širenja novog koronavirusa tako da se provodi stroga kontrola pristupa s nadzorom tjelesne temperature, epidemioloških upitnika, pojačane dezinfekcije prostora te obaveznog korištenja osobne zaštitne opreme u svakom kontaktu kako za pacijente tako i među djelatnicima.

Postavljane ovog dezinfekcijskog tunela želimo omogućiti brže i sigurnije kretanje kako naših pacijenata i poslovnih partnera tako ii viši stupanj sigurnosti za naše medicinsko osoblje. Nadamo se da će ova tehnologija biti prepoznata i od strane drugih poslovnih subjekata s velikim brojem posjetioca kako bi se spriječilo širenje novog korona virusa, COVID-19.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije