Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istina je!

Siguran seks može biti i zabavan!

Kondomi
Reuters/PIXSELL
15.05.2012.
u 09:05

Mnogima smetaju prezervativi, a neki ne znaju ni čemu služe. Ali mogu biti i izvor zabave i zadovoljstva u krevetu

 

Iako je bio na lošem glasu, izgleda je siguran seks može biti i zabavan. 
Nova istraživanja s muškim ispitanicima pokazala su da neki faktori, kao što su ugoda partnera su povezani sa seksualnim zadovoljstvom uz korištenje kondoma. 
Ovo će pomoći znanstvenicima da promiču siguran seks među mladima kao prihvatljivu opciju.
Ipak, istraživanje je pokazalo kako je loše mišljenje o kondomima široko rašireno. 
Istraživanje se provelo na reprezentativno uzorku od 1.800 neoženjenih muškaraca i neudanih žena između 18 i 29 godina. 
Gotovo 70 posto žena i 45 posto muškaraca želi izbjeći trudnoću, ali imaju velike rupe u znanju o začeću. Primjerice, 40 posto ispitanika je izjavilo kako korištenje kontracepcije nema previše veze u sprečavanju trudnoće. 
Za vrijeme istraživanja muškarci su vodili dnevnik seksualnih aktivnosti. Više starijih muškaraca je zapisalo da su koristili kondome te da je seks s kondomima bio dobar. 
Jedan od istraživača tvrdi kako je očito da su kondomi često neugodni za muškarce, ali i za žene, te smatra kako bi se trebala smisliti nova metoda kontracepcije.  

 

Iako je bio na lošem glasu, izgleda je siguran seks može biti i zabavan. 

Nova istraživanja provedena na muškim ispitanicima pokazala su da su neki čimbenici, kao što je ugoda partnera, povezani sa seksualnim zadovoljstvom uz korištenje kondoma. 

Ovo će pomoći znanstvenicima da promiču siguran seks među mladima.

Ipak, istraživanje je pokazalo da je loše mišljenje o kondomima široko rašireno. 

Istraživanje se provelo na reprezentativnom uzorku od 1800 neoženjenih muškaraca i neudanih žena između 18 i 29 godina. 

Gotovo 70 posto žena i 45 posto muškaraca želi izbjeći trudnoću, ali imaju velike rupe u znanju. Primjerice, 40 posto ispitanika izjavilo je da korištenje kontracepcije nema previše veze sa sprečavanjem trudnoće. 

Za vrijeme istraživanja muškarci su vodili dnevnik seksualnih aktivnosti. Više starijih muškaraca zapisalo je da su koristili kondome te da je seks s kondomima bio dobar. 

Jedan od istraživača tvrdi kako je očito da su kondomi često neugodni za muškarce, ali i za žene te smatra kako bi se trebala smisliti nova metoda kontracepcije.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije