Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modni fokus

SHOPPING: Jesenski trendovi pod utjecajem Orijenta

orijent (1)
Foto: Pixsell
1/5
13.11.2012.
u 00:01

Raskošni izvezeni detalji, motivi savršeno printanog cvijeća te krojevi koji podsjećaju na klasični kimono ove su sezone zavladali kolekcijama. Dries van Noten, Jason Wu i Proenza Schouler prihvatili su trend i učinili ga cool i nosivim!

Bogatstvo Orijenta doslovno je procvjetalo u jesensko-zimskim kolekcijama, pokazujući kako je modni svijet ove sezone inspiraciju tražio istočno. Kreacije koje prenose priče o bogatim azijskim carevima i egzotične uzorke pojavile su se u kolekcijama Driesa van Notena, Jasona Wua, Zaca Posena i Vivienne Tam.

No ove sezone orijentalni trend krasi nenametljivost – uzorci inspirirani azijskim motivima, pažljivo tkani detalji i dašak androginosti načini su na koji se ovom trendu može odati počast, a da ne izgledate kao gejša. Najbolja suvremena interpretacija klasične istočnjačke mode su svilene haljine koje se vežu poput kimona, no ipak naglašavaju obline i prianjaju uz tijelo.

Dries van Noten odlučio je igrati se printevima pa su njegove kreacije krasili likovi zmajeva, ždralova te trešnjino cvijeće, dok su dečki iz Proenze Schouler pozornosti više  posvetili izvezenim detaljima na jaknama i haljinama.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije