Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Semmelrock proslavlja 20 godina postojanja u Hrvatskoj

wienerberger
Foto: Wienerberger
1/9
06.06.2023.
u 12:45

Tradicija stvaranja trendova uređenja vanjskih prostora

S dolaskom ljeta mnogi od nas žele iskoristiti svoje dvorište ili terasu kao mjesto za uživanje na otvorenom. Boravak u vrtu ili terasi ima pozitivan utjecaj na zdravlje ljudi, a opće je poznato da prostori okruženi zelenilom smanjuju stres i poboljšavaju kvalitetu zraka. Ovogodišnji trendovi u uređenju okoliša uključuju korištenje biorazgradivih materijala, recikliranje i korištenje obnovljivih izvora energije. Vjerujemo kako je većini nas vrt najdraže mjesto za odmor nakon radnog dana ili druženje s obitelji i prijateljima pa je jedno ipak sigurno – trendovi uređenja vanjskih površina u fokus stavljaju vrt kao oazu mira i opuštanja.

Od klasičnog „već viđenog“ proizvoda do jedinstvenog i međunarodno patentiranog proizvoda

Prije 20 godina kada je Semmelrock tvornica započela s radom, glavnina udjela proizvodnje i prodaje bio je sivi opločnik poznat i kao „profil“, „uni profil“ illi „šesterokut.“ Jedino su kupci iz Istre već tada imali drugačije zahtjeve i pratili trend zapada – što je stručnjake iz Semmelrock potaknulo da osmisle nove proizvode te da se od jednobojnih površina odmaknu u smjer modernih prošaranih boja, novih velikih formata, drugačijih obrada površina, da betonu poboljšaju svojstva te da se betonske površine lakše čiste i održavaju. Danas s ponosom promoviraju jedinstvene proizvode poput Umbriana® – proizvoda koji je međunarodno patentiran, a površina tog proizvoda nalik je na prirodni kamen pri čemu je svaki pojedini element unikatan. Umbriano® je proizveden u tvornici u Ogulinu te je zastupljen na tržištu Hrvatske i regije.

Foto: Wienerberger

Semmelrock – revolucionarno rješenje za ljepši i funkcionalniji vanjski prostor

Produkt brend grupacije Wienerberger – Semmelrock, već 20 godina proizvodi betonske proizvode koji zadovoljavaju tehničke karakteristike i uvjete za ugradnju i obradu prohodnih i provoznih ploha javnih prostora, čak i za prostore koji imaju ambijentalne, povijesne i značajne spomeničke vrijednosti. Zahvaljujući širokoj paleti proizvoda, koji se proizvode u tvornici u Ogulinu, Semmelrock nudi rješenja za dizajn vanjskih površina bez razlika u njihovoj namjeni. Bilo da je to trg, cesta, parking, pločnik, privatna okućnica ili terasa, odabirom betonskih proizvoda i dodatnog asortimana, ovaj austrijski brend nastoji oživjeti bilo koji prostor zadržavajući potrebnu funkcionalnost i kvalitetu.

Foto: Wienerberger

Održiv i ekološki osviješten proizvod

Povećana svijest javnosti o održivosti, kao i odgovornost za okoliš, igraju važnu ulogu u oblikovanju opločenih površina na javnim i privatnim površinama. Sukladno tome, raste interes investitora za upotrebu vodopropusnih sistema opločnika, jer njihove prednosti igraju važnu ulogu u konceptu održivog razvoja. Primjenom Eco opločnika, oblikovanih na način da je odnos površine opločnika i biološki aktivne površine veći nego kod klasičnih opločnika, odvija se proces isparavanja i povećava se vlažnost zraka u mikro okolišu. Upravo ljeti isparavanje pozitivno utječe na okoliš jer nastaje njegovo osjetno hlađenje, te ovaj proces u toplijem periodu godine služi kao neka vrsta regulacije topline.

Ovakva, provjerena sustavna rješenja smanjuju opasnost od lokalnih poplava i ovisno o regionalnim prilikama, sprječavaju nakupljanja većih količina otpadne vode u sisteme javne kanalizacije. Osim što su dekorativni, Semmelrock Eco opločnici oblikovani su tako da nude visoki komfor za hodanje i trčanje.

Foto: Wienerberger

Posjetite Semmelrock izložbeni vrt u Ogulinu i ostvarite brojne pogodnosti te popust od 100€ za kupovinu Umbriano opločnika

Prije odluke o kupnji određene vrste Semmelrock opločnika, savjetujemo vam da posjetite izložbeni vrt u Ogulinu gdje na jednom mjestu možete pogledati ponudu svih proizvoda, dobiti besplatno savjetovanje, pronaći inspiraciju i savjetovati se sa Semmelrock stručnjacima. Ako želite vidjeti kako će izgledati vaš budući vrt ili terasa sa Semmelrock opločnicima, zatražite CAD projektiranje koje je potpuno besplatno ili preuzmite GardenVisions aplikaciju u kojoj sami uređujete svoju oazu mira. Posjetite li ogulinski izložbeni vrt do kraja lipnja, možete preuzeti popust od 100€ za kupnju Umbriano opločnika. Više informacija o tome saznajte na wienerberger.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije