Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a da?

Seks s bivšim ponekad i nije tako loša ideja

seks, partneri, par (1)
Thinkstock
08.08.2013.
u 09:44

Partneri koji nisu prihvatili prekid izjavili su da su im seksualni susreti rasteretili bol zbog razvoda...

Seks s bivšim partnerom, prema novom istraživanju, ne mora voditi u katastrofu i nužno nam još narušiti samopouzdanje, već može pomoći da se brže pomirimo s prekidom i zatvorimo to poglavlje u životu, otkrila je najnovija studija sa sveučilišta u Arizoni.

Stručnjaci kažu da je ponovno dijeljenje postelje s bivšima zapravo odlična ideja za smanjenje stresa uzrokovanog prekidom, piše Daily Mail.

Znanstvenici su ispitivali grupu od 137 nedavno razvedenih osoba koliko seksualnih odnosa imali nakon što su prekinuli. Čak 82 posto izjavilo je da su ostali u kontaktu sa svojim bivšim partnerom, a više od petine (22 posto) imala je s bivšim ili bivšom - seksualni odnos.

Razlika...

Oni partneri koji nisu prihvatili prekid rekli su kako su im susreti rasteretili bol zbog razvoda, dok partneri koji su prihvatili prekid smatraju da seks nije napravio nikakvu razliku. Dakle, zaključak je da seks s bivšim ne mora biti sasvim emocionalno štetan kao što se ranije vjerovalo. Isto tako seks s bivšim ima mnoge prednosti kod onih koji nisu konačno zaključili vezu.

Raskid veze mnoge osobe ostavlja s osjećajem praznine zbog neispunjenih potreba, pa psiholozi seks s bivšim karakteriziraju kao određeni stupanj osjećaja sigurnosti ili barem djelomično ispunjenje potreba. 

Zaključivanje odnosa

I poznata seksualna terapeutkinja Tracey Cox ima pozitivno mišljenje o takvoj vrsti zaključivanja odnosa. Po njenom mišljenju sindrom \"zelenije trave\" nije nov stoga smatra da mnoge žene imaju korist od seksa s bivšim jer se lakše mire s time da je odnos - gotov!

- Nekad je potrebno vratiti se da bismo krenuli naprijed, a ponovni seksualni odnos može pomoći da vidimo kako smo odnos možda idealizirali ili da shvatimo da nas puno manje boli nego što smo se uvjeravali. Postoji osjećaj zatvaranja stranice knjige koji svakako može biti od pomoći - kaže Cox, ali i dodaje da takvu vrstu odnosa treba izbjegavati ako je još puno emocija u igri.

- Šalje li partner kojeg ste jako voljeli poruku da je zainteresiran za seks, to može biti poruka lažne nade. Možda se samo želi prisjetiti seksa, a vi se nadate da će seksualna iskra ponovno zapaliti ljubavni plamen. Ako ulazite u ex-seks, budite sigurni da znate što to predstavlja drugoj osobi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije