Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Seks iz hollywoodskih filmova nije realan

Djeci bi trebalo približiti sve nedostatke i nerealnosti hollywoodskih filmova koji se čine vrlo zavodljivima, ali šalju pogrešnu poruku
26. srpnja 2012. u 13:32 5 komentara 13 prikaza
Ljubav
Foto: vl

Američki filmovi i serije uvelike utječu na mlade kojima su glavni izvor informacija i učenja, pogotovo kad je riječ o seksualnim odnosima i modelima ljubavnih veza. No oni, pokazalo je nedavno istraživanje, vrlo negativno djeluju na seksualni život mladih. Djeca koja su u vrijeme ulaska u pubertet bila izložena takvim filmovima kasnije u životu postala su promiskuitetnija i češće su se izlagala rizicima, baš kao što to čine glavni likovi koje nerijetko doživljavaju kao svoje idole, piše Daily Mail.

Psiholozi su proučavali navike više od 1200 djece u dobi od 13 do 14 godina, a šest godina zatim ta su "djeca" odgovarala na pitanja o svojim seksualnim navikama. Oni pod utjecajem američkih filmova, osim što su bili promiskuitetniji, često su prakticirali seks bez kondoma, a veća je bila i vjerojatnost da se upuste u neobavezne seksualne veze ili odnose za jednu noć. Stručnjaci kažu da je to normalna reakcija na situacije koje upijaju na filmu, jer rijetko se na TV ekranima vidi da glavni akteri koriste prezervativ, ali je često da naizgled pozitivni glavni likovi mijenjaju partnere ili imaju seksualne odnose s potpunim strancima. Ono što je presudno kad su djeca već izložena takvim sadržajima jest roditeljsko tumačenje sadržaja. Djeci bi trebalo približiti sve nedostatke i nerealnosti hollywoodskih filmova koji se čine vrlo zavodljivima, ali šalju pogrešnu poruku.

Zlatne poluge
U STAKLENKAMA ZA DŽEM
Kupili kuću za 130.000 eura i u njoj pronašli zlato vrijedno čak 650.000 eura
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
  • drugTitoforever:

    Kao da je Vatikanski seks realniji? Hahahaha!!!!!!!!!!!!!!!

  • karambita:

    Nista bez PARADE PONOSA....to je prava stvar za djecu i omladinu..hahaha

  • canajrasim:

    Hollywood producira 90 % svijetske pornografije......Pametnom dostatno