Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aromaterapija

Saznajte kako ublažiti stres, usporiti starenje i zaštiti se od virusa na prirodan način

Aromaterapija
Foto: VL
11.09.2020.
u 13:40

Večernji vam u ponedjeljak 14. rujna i u utorak 15. rujna daruje posebne priloge Aromaterapija – najbolje iz prirode s velikim brojem savjeta za podizanje kvalitete života

Još dok je živio u pećini, čovjek je preživljavao od skupljanja plodova. Već tada otkrio je da ga eterična ulja, koja nastaju iz biljaka, mogu zaštititi. 

Tako su se rana plemena štitila od zaraze, jačala imunitet pa čak i izazivala stanja slična transu u ritualima. Kad je bila riječ o bolestima, bolovima ili prijelomima kostiju ili iščašenjima, koristili su biljke iz svojeg podneblja, usitnjavali ih i izrađivali paste, kuhali u čajevima, radili obloge… 

Što je zapravo aromaterapija? 

Aromaterapija je komplementarna metoda održavanja i poboljšanja zdravlja koja koristi eterična i bazna ulja kako bi unaprijedila zdravlje te stanje tijela i duha. Koriste se eterična ulja i drugi prirodni sastojci najbolje kvalitete, koji se unose u organizam ili nanose na kožu. Brojna nova znanstvena istraživanja dokazala su njihovu izvanrednu učinkovitost – a količina dokaza raste iz dana u dan. 

Bitno je samo odabrati pravo eterično ulje koje će odgovarati psihi i tijelu pojedine osobe

Pronađite savjete i recepture u besplatnom posebnom prilogu 

Pronađite recepte za sprej protiv stresa, anksioznosti i nemira, ulje za osjetljivu kožu i prirodni omekšivač za robu. Sami pripremite sprej za osvježenje tijela te prirodno sredstvo za dezinfekciju i zaštitu od virusa. 

Saznajte i koji ulja su najbolji repelenti, 14 najmoćnijih eteričnih ulja za zaštitu od bakterija i virusa, 10 laganih koraka za bolje zdravlje. Sve o eteričnim uljima citronele, eukaliptusa, geranija, paprene metvice, bosiljka i mirisnom bilju. 

Priloge Aromaterapija 1. i 2. dio – najbolje iz prirode pronađite na dar uz Večernji list u ponedjeljak 14. rujna i u utorak 15. rujna na svim kioscima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije