Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Saznajte kako ublažiti stres, nesanicu ili išijas na prirodan način

Večernji vam u ponedjeljak 9. 9. daruje posebni prilog Aromaterapija – zdravlje iz malih bočica s velikim brojem savjeta za podizanje kvalitete života
06. rujna 2019. u 15:27 3362 prikaza
Aromaterapija
Foto: VL

Još dok je živio u pećini, čovjek je preživljavao od skupljanja plodova. Već tada otkrio je da ga eterična ulja, koja nastaju iz biljaka, mogu zaštititi.

Tako su se rana plemena štitila od zaraze, jačala imunitet pa čak i izazivala stanja slična transu u ritualima. Kad je bila riječ o bolestima, bolovima ili prijelomima kostiju ili iščašenjima, koristili su biljke iz svojeg podneblja, usitnjavali ih i izrađivali paste, kuhali u čajevima, radili obloge…

Što je zapravo aromaterapija?

Aromaterapija je komplementarna metoda održavanja i poboljšanja zdravlja koja koristi eterična i bazna ulja kako bi unaprijedila zdravlje te stanje tijela i duha.

Koriste se eterična ulja i drugi prirodni sastojci najbolje kvalitete, koji se unose u organizam ili nanose na kožu. Brojna nova znanstvena istraživanja dokazala su njihovu izvanrednu učinkovitost – a količina dokaza raste iz dana u dan. Bitno je samo odabrati pravo eterično ulje koje će odgovarati psihi i tijelu pojedine osobe.

Pronađite savjete i recepture u besplatnom posebnom prilogu

Što se krije iza naziva "majka eteričnih ulja" i koji je "prirodni antibiotik za sve"? Koje kombinacije ulja koristiti za pomoć protiv glavobolje, išijasa, stresa, opeklina, ali i koji je ispravan način primjene mirisnih ulja za poboljšanje zdravlja, saznajte u prilogu Aromaterapija – zdravlje iz malih bočica.

Posebni prilog na dar potražite uz Večernji list u ponedjeljak 9. rujna na svim kioscima.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu