Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije mogla vjerovati

Šanse su jedna u 10 milijuna: Žena rodila dva para blizanaca odjednom!

Instagram
01.08.2022.
u 10:30

Nakon što se prethodno borila da ostane trudna, rođenje četvero djece odjednom nije ništa drugo nego čudo.

Amerikanka Ashley Ness (35) je 28. srpnja rodila dva para jednojajčanih blizanaca, što je iznimno rijetko i događa se u jednom od deset milijuna poroda. Ness je tako prije četiri dana carskim rezom u Općoj bolnici Massachusetts u Bostonu rodila dvije djevojčice i dva dječaka, a na svijet su stigli 12 tjedana ranije očekivanog termina, zbog čega će narednih osam tjedana provesti na odjelu intenzivne njege, kako bi im se pratio napredak.

- Bebe su odlučile doći na svijet prije nego što se očekivalo. Osjećam se nevjerojatno! - rekla je sretna mama za Metro,.

S dva je para blizanaca Ashley zatrudnjela nakon što je godinama pokušavala dobiti dijete, pa četiri bebe odjednom, kaže, nisu ništa drugo nego čudo.

Inače, do ovakvih začeća dolazi kad dva različita spermija oplode dva jajašca koja se onda razdvoje, stvarajući blizance.

Ravnatelj Centra za fetalnu terapiju i profesor na Odjelu za ginekologiju i opstetriciju Johns Hopkinsa Ahmet Baschat rekao je da je trudnoća bila 'visokorizična', te da se u cijeloj svojoj 30-godišnjoj karijeri pp prvi put susreo s takvim slučajem.

Uz to, Ashley je kad je zatrudnjela bila na dogovorenoj terapiji kontracepcijom nakon koje bi prema liječničkim predviđanjima imala veće šanse ostati u drugom stanju, no liječenje je prekinuo pozitivan test na trudnoću. Dva tjedna kasnije ultrazvuk je, na veliki šok liječnika, pokazao da nosi dva para blizanaca.

Ashley već ima osmogodišnju kćer i dva posinka, ali je prije ovog poroda imala čak četiri spontana pobačaja pa je mislila da su joj šanse za još jedno dijete jako male.

Sada je, naravno, presretna zbog naglog proširenja svoje obitelji.

Majka (32) ima 12-ero djece: 'Bila sam trudna četiri godine za redom'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije