Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostavljeni na cesti

Saba je uz svoje mačiće prihvatila i leglo pronađeno pored smeća

Ostavljene mačke
Foto: Privatni album
1/5
14.03.2014.
u 17:05

Još slijepi i s pupčanom vrpcom, pronađeni su u Dugavama

Saba je svoje mlade na svijet donijela na ulicama Sesveta. Iako su brzi sklonjeni u garažu, na toplo, jedan mačić ipak nije preživio.

I dok su volonterke Prave šape smišljale gdje će smjestiti novu mačju obitelj, stigao je još jedan poziv u pomoć. U Dugavama u kutiji pored smeća pronađena su tri mačića, spasilo ih jedno dijete. Nisu još ni progledali, imali su i pupčane vrpce, a kako su već bili pothlađeni, očito su cijelu noć proveli na hladnoći.

Složne ruke

A kad se pravošapičarske ruke slože, onda to izgleda ovako - dok je jedna volonterka pripremala grijač i mlijeko za male mice, druga je išla u Sesvete po mamu mačku i njezina dva mačića. I našli su se na okupu.

Foto: Robert Demo

Mama Saba, koja se na ulici i prehladila pa pije lijekove, pazi i voli sve svoje bebe - i biološke i one bačene u smeće. Imena su dobili prema slovu kojim počinje mamino ime - dvije crne su Sila i Shadow, tigrasta je Sonata, a crnobijeli dečki su Snapea i Spota.

Novi dom

Kad napune dva mjeseca, tražit će im nove domove, u koje dolaze tretirani protiv parazita, naučeni na pijesak i mačju hranu i socijalizirani. Od udomitelja se očekuje da vole mačiće, brinu se o njihovoj sigurnosti i zdravlju, kao i da ih kastriraju prije spolne zrelosti. A kad mačići odrastu, i kad je steriliziraju, i mama Saba tražit će novi dom. Ovaj privremeni trebat će za neke druge mačke u nevolji. Na žalost, bit će ih sigurno, stiglo je proljeće.
Udomitelji se mogu javiti Facebook Prava šapa, a možete pisati i na našu mail adresu ljubimci@vecernji.net.

http://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/svaka-maca-s-prave-sape-ima-svoju-pricu-volonterke-se-brinu-za-njihov-sretan-kraj-923618

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije