Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan planeta Zemlje

Sa starim mobitelom - popust za novi

mobiteli
22.04.2010.
u 15:28

Korisnici naime često mijenjaju mobilne telefone i ne bismo željeli da ti uređaji postanu problematični otpad u Hrvatskoj, kaže Reinhard Zuba.

U povodu Dana planeta Zemlje pretplatnicima koji donesu bilo koji stari ispravni mobilni telefon u Vip centre Vipnet daruje do 100 kuna popusta za kupovinu novoga mobilnog uređaja. Akcija počinje danas i traje do kraja svibnja.
- Sa 100 kuna popusta odlučili smo potaknuti korisnike da zajednički zbrinemo još uvijek ispravne mobilne telefone. Korisnici naime često mijenjaju mobilne telefone i ne bismo željeli da ti uređaji postanu problematični otpad u Hrvatskoj – rekao je Reinhard Zuba, glavni direktor za marketing, prodaju i službu za korisnike u Vipnetu.
Vipnet je sinoć osvojio nagradu za kreativnost i inovativnost 2010. u kategoriji Kreativni i inovativni projekt održivog razvoja za zaštitu okoliša. Dugoročno ulaganje u ekoprojekte prepoznali su članovi žirija i organizatori nagrade Mreža za razvoj i kreativnost. Vipnetove "zelene" inicijative uključuju, između ostalog, energetski učinkovito poslovanje i proizvodnju energije iz alternativnih izvora, recikliranje otpada, upotrebu elektroničkih računa umjesto papirnatih te ponudu ekološki prihvatljivih uređaja.
- Ponosni smo na ovu nagradu. Osnova za  "zeleno" poslovanje su Vipnetovi zaposlenici sa svojim idejama i sudjelovanjem u internim ekoakcijama, a korisnici mogu već dugo pratiti našu odgovornost prema okolišu. Primjerice, prvi smo na tržištu u Vip centrima ponudili izbor "zelenih" mobilnih telefona, solarne punjače i vrećice od recikliranog papira, a stalno povećavamo broj baznih stanica na solarnu i vjetroenergiju – naglasio je Mladen Pejković, predsjednik uprave Vipneta. Izdvojio je kako Dan planeta Zemlje Vipnet ove godine obilježava i internom akcijom "Pola sata za Zemlju". Cilj je čišćenje radnih prostora prikupljanjem i recikliranjem papira, mobilnih telefona, punjača i baterija, starih CD-a, elektroničke opreme te uredskog pribora, a otpad će se zasebno i reciklirati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije