Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tako lako

S ovim jednostavnim trikom vaši ručnici će opet postati mekani na dodir

ručnici
Foto: Shutterstock
03.04.2017.
u 09:22

Prije pranja ručnika, operite bijelo rublje uz izbjeljivač kako biste dezinficirali bubanj perilice i riješili se bakterija.

;ekani, poput kašmira, novi ručnici oduševljavaju svakog člana kućanstva. No, oni nakon nekoliko pranja postaju tvrdi, suhi i grubi na dodir?

Razlog tome je što za pranje ručnika u perilici stavljate previše deterdženta koji se uvuće u niti ručnika i oni postaju grubi. Iako je dobro obrisati tijelo jednom tjedno s takvim ručnikom i napraviti piling kože cijelog tijela, svakodnevna uporaba ovakvog ručnika može oštetiti kožu.

Kako bi im vratili početnu mekoću, prilikom pranja u perilici dodajte čašu destiliranog bijelog octa. Pazite na mjeru deterdženta  koju proizvođači preporučuju za pranej određene odjeće kao i na temperaturu pranja. Ako ste u mogućnosti, cijeli bubanj perilice napunite samo ručnicima, bez drugih odjevnih predmeta. Ako niste sigurni je li s vaših ručnika ispran sav deterdžent, nakon pranja pokrenite još ciklus dodatnog ispiranja i nemojte koristiti omekšivač. 

Prije pranja ručnika, operite bijelo rublje uz izbjeljivač kako biste dezinficirali bubanj perilice i riješili se bakterija. Ručnik "prikuplja" mnoge bakterije s našeg tijela pa je dobro dezinficirati bubanj prije pranja ručnika. Nikada ih nemojte prati na niskim temperaturama i koristite tekući deterdžent kad god ste u mogućnosti. On će se lakše rastvoriti i isprati s ručnika i tako će oni ostati ili opet postati mekši na dodir. 

>>Koliko puta vam mikrovalna nije dobro ugrijala hranu? Donosimo trik kako se ne opeći

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije