Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodno se divite

Rolada iz vaših snova: Izvana hrskava, a unutra mekana s raskošnim slojem kreme i osvježavajućim voćnim 'srcem'

Tatjana Miletić/MyTastyPot
14.01.2023.
u 06:00

Za najslađi početak vikenda predstavljamo vam roladu kojoj nećete moći odoljeti: izvana hrskavi biskvit od bjelanjaka, a unutra mekana s bogatim kremastim nadjevom i pravim voćnim osvježenjem.

Za pripremu će vam trebati manje od sat vremena, ali računajte da rolada treba provesti neko vrijeme u hladnjaku prije nego je poslužite nestrpljivim gostima, podsjeća Tatjana Miletić, autorica ovog ukusnog recepta.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Savršena rolada s voćem

Sastojci za biskvit:

160-180 g bjelanjaka (4-5 većih jaja)

250 g šećera u prahu

1 žlica gustina, oko 25 g

2 žlice soka od limuna

Sastojci za nadjev:

300 g slatkog vrhnja

2 žlice šećera u prahu

250 g finog sirnog namaza

sok od mandarine I pola limuna

Voće:

1 šaka malina

1 šaka borovnica

5-6 kumkvata

1 šaka mljevenih pistacija

1 šaka listića badema

sušene naranče

liofilizirane maline

Priprema:

Bjelanjak prvo miksajte na nižoj brzini i kada bude blago umućen, povećajte brzinu i počnite dodavati žlicu po žlicu šećera. Smanjite brzinu i dodajte sok od limuna. Na kraju dodajte gustin i mutite još desetak sekundi. Smjesu prabacite u lim na koji ste prethodno stavili papir za pečenje i ravnomjerno ga rasporedite. Pecite u pećnici na 160 °C, 30 minuta. Gotovo tijesto izvadite iz pećnice, zatim zajedno s papirom za pečenje zarolajte u krpu i ostavite desetak minuta da se ohladi. Za to vrijeme u jednoj posudi miksajte krem sir, a u drugoj slatko vrhnje u koje ste dodali šećer i sok jedne mandarine te limuna da biste ih potom sjedinili u jednu kremu. Tijesto odvojite, skinite papir za pečenje, premažite ga nadjevom (1/4 ostavite sa strane) pobacajte voće i ponovo ga zarolajte. Gotovu roladu premažite sa ostatkom nadjeva, pospite ga listićima badema, pistacijima, sušenom narančom i liofiliziranim malinama. Prije posluživanja ostavite ga minimalno sat-dva u hladnjaku.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije